Nieuwe mixer voor gedroogd fruit

Bilodev, het Franse pakstation in Carpentras dat uitsluitend voor biologische voedingsmiddelen wordt gebruikt, is onlangs voorzien van een nieuwe industriële mixer. Deze mixer zorgt voor een homogeen mengsel van gedroogd fruit die onder de merknaam 'Natur'Avenir' worden verkocht en ofwel naar Franse winkels gespecialiseerd in biologische producten worden verzonden, ofwel naar Zwitserland of Portugal worden geëxporteerd.


© Relais Vert

Dankzij het feit dat de nieuwe industriële mixer is uitgerust met een tank die het mengsel met behulp van peddels in beweging zet, zonder het product te beschadigen, werkt deze volledig automatisch. De mixer beschikt ook over een controlescherm: de recepten voor de mengsels, de technische criteria van de machine, de mengtijd, de mengsnelheid, vibratiesnelheid... alles kan worden aangepast om het optimale mengsel te kunnen krijgen. Zodra het mengsel in de tank is aangemaakt, wordt de tank leeggemaakt, wordt het mengsel verplaatst naar een transportband en wordt het overgeheveld in big-bags.


© Relais Vert

Beheersing van de traceerbaarheidsketen en vermindering van de impact van het transport op het milieu
"Dankzij de nieuwe industriële mixer kan er 7 tot 8 ton per dag worden geproduceerd. Vóór dat we deze mixer hadden aangekocht besteedden we deze dienst altijd uit", vertelt Jérémie Ginart, directeur van Groupe Relais Vert. "Door in deze mixer te investeren, heeft Groupe Relais Vert het proces binnen het eigen bedrijfsproces gebracht en bevestigt de groep de wens om de productieketen van A tot Z te beheersen."

Stabiele volumes gedroogd fruit
Gedroogde stukken fruit waren tijdens de pandemie erg in trek, dankzij hun vele voordelen, maar op dit moment groeit de markt niet meer. "Het aantal varieert en neemt af of blijft gelijk, afhankelijk van de producten, maar onze volumes gedroogd fruit zijn op dit moment vrij stabiel."

© Relais Vert

Groupe Relais Vert beheerst de volledige productieketen, van de TG DOC graanketen tot de consumenten, via het pakstation van Bilodev en de distributie van de eigen merken via het eigen logistieke platform. Op deze manier kan de groep de kwaliteit en de constante traceerbaarheid van de producten garanderen.

Geheel in overeenstemming met de ecologisch verantwoorde verbintenissen van de groep zijn 'afvalbeheer' en 'afvalvermindering' binnen het verpakkingsstation twee van de prioriteiten: inzameling van karton en plastic afval, verwerking van voedselafval in de vorm van een terugkeer naar de bodem in samenwerking met Nextri, gebruikmaking van ledverlichting en contracten met een 'groene energie'-garantie zijn enkele van de concrete acties die zijn ondernomen om de impact op het milieu te verminderen.

Voor meer informatie:
Groupe Relais Vert
Zone Bellecour 3
621 Allée Bellecour
84200 Carpentras, Frankrijk
Tel.: +33 (0)4 90 67 23 72
relais-vert.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven