"Zuid-Afrikaanse telers hebben moeite om goede aardappelprijzen te krijgen door dumping frites België, Duitsland en Nederland"

Zuid-Afrikaanse telers hebben moeite om goede prijzen voor hun aardappelen te krijgen als gevolg van dumping uit België, Duitsland en Nederland. Na klachten van de aardappelsector heeft de International Trade Administration Commission (ITAC) een onderzoek geopend om na te gaan of er inderdaad sprake is van dumping van ingevroren frites, ingedeeld onder de GS-codes GS 2004.10.21 en GS 2004.10.29, die worden ingevoerd uit of van oorsprong zijn uit België, Duitsland en Nederland.

De invoer door Zuid-Afrika van ingevroren frites uit de drie landen is tussen 2020 en 2021 met 88,6% gestegen tot 29.635 ton. Bovendien is de invoer uit de drie landen in de eerste vijf maanden van 2022 met 114% gestegen ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2021.

Deze sterke stijging van de invoer kan worden toegeschreven aan het aflopen van de antidumpingtarieven in het eerste kwartaal van 2021.

Bron: foodformzansi.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven