Miguel Ferreira van Mangos del Cielo (Spanje):

"Nieuwe Spaanse mangoseizoen 30% meer fruit"

"Als 2021 een goed jaar was voor de mangoteelt in ons land, zou 2022 de perfectie kunnen benaderen", zegt Miguel Ferreira, directeur van Mangos del Cielo, een teeltbedrijf gelegen aan de Costa Tropical in de Spaanse provincie Granada.

"De weersomstandigheden tijdens de bloei, met hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid, waren ideaal voor een goede vruchtzetting. Daardoor hebben zowel de bomen die vorig jaar veel fruit droegen als de bomen die vorig jaar een rustjaar inlasten een goede lading fruit voor dit nieuwe seizoen", legt Miguel Ferreira uit.

"Bovendien zien we minder bacteriën en echte meeldauw opduiken dankzij de lage luchtvochtigheid in de winter en een groot deel van de lente", voegt hij eraan toe. Miguel Ferreira stelt daarom dat de gewassen aan de tropische kust van Granada dit jaar een uitstekende kwaliteit en maatvoering laten zien.

"De maten zullen sterk afhangen van het ras. Vanwege de droogte zullen de mango’s dit jaar waarschijnlijk kleiner zijn dan normaal, maar de meest bepalende factor is wat dit betreft toch de hoeveelheid fruit die elke boom heeft hangen. Hoe groter het aantal vruchten per boom, hoe kleiner het fruit en vice versa", geeft de deskundige aan.

De oogstopbrengst zal dus toenemen als gevolg van bovengenoemde factoren. "In Mangos del Cielo voorzien we een stijging van ongeveer 30% ten opzichte van 2021. Door de weersomstandigheden zien we dat veel bomen voor het tweede achtereenvolgende jaar een gemiddeld aantal mango's leveren. En de bomen die vorig jaar een off-year hadden, dragen nu veel fruit en bovendien zijn er ook percelen die voor het eerst in productie komen", vertelt Miguel Ferreira. Het bedrijf uit Granada hoopt dit jaar ongeveer 500 ton mango te oogsten.

Mangos del Cielo is, zoals de naam al doet vermoeden, een bedrijf gespecialiseerd in mango's en biedt verschillende rassen van deze fruitsoort aan, waaronder Osteen, Keitt, Irwin en Kent. Met dit brede scala aan rassen slaagt het bedrijf erin om het hele Spaanse mangoseizoen te dekken, van half augustus tot half december.

Het bedrijf uit Granada is reeds begonnen met het op de markt brengen van de eerste Spaanse mango's, waar momenteel veel vraag naar is en waarvoor hoge prijzen worden betaald. "Normaal gesproken is er in het begin van elk seizoen veel vraag vanwege het verlangen om weer een product te proeven na een periode afwezigheid. De prijzen zijn dus prima, maar naarmate het seizoen nadert en de oogst toeneemt, zullen de prijzen weer op een normaler niveau komen", weet Miguel Ferreira.

Voor meer informatie:
Miguel Ferreira
Mangos del Cielo
Tel: +34 661 535 088 (Spanje)
mferreira@mangosdelcielo.com 
mangosdelcielo.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven