Port International sluit zich aan bij SIFAV

Sinds het eerste kwartaal van 2022 is Port International, importeur van groenten en fruit, nu officieel lid van SIFAV (Sustainability Initiative Fruit and Vegetables). Het doel van het initiatief is om actief bij te dragen aan een economisch, ecologisch en sociaal duurzame toeleveringsketen voor groenten en fruit. De focus ligt op het verkleinen van de ecologische voetafdruk van individuele producten en hun gehele toeleveringsketen, het verbeteren van arbeidsomstandigheden en inkomens en het versterken van rapportage en transparantie.

De leden van het initiatief maken deel uit van verschillende werkgroepen en werken samen aan de volgende doelen:

  • Vermindering van de CO2-voetafdruk met 25%
  • Vermindering van voedselverlies en -verspilling met 25%
  • Implementatie van een waternorm voor 70% van het volume in regio's met hoog waterrisico (WWF Risk Filter)
  • Implementatie van sociale normen voor 90% van het volume in landen met een hoog of gemiddeld risico (volgens de World Governance Indicators, WGI)
  • Analyse van het loonpeil en invoering van maatregelen om een leefbaar loon of inkomen te realiseren
  • Implementatie van corporate governance door rekening te houden met humanitaire, ecologische en sociale risico's in de hele toeleveringsketen

Door zich bij dit initiatief aan te sluiten, maakt Port International opnieuw een duidelijk statement voor klimaatbescherming en breidt het haar activiteiten en inspanningen op dit gebied uit. Meer informatie over het engagement van het bedrijf is te vinden op de homepage.

"We zijn blij dat we ons bij dit initiatief hebben aangesloten. De ambitieuze doelen van SIFAV helpen ons om samen met onze supply chain-partners maatregelen te nemen en daarbij van elkaar te leren", vertellen Marlene Kühling en Jan Köbbing van de afdeling Duurzaamheid van Port International.

Voor meer informatie:
Lena Serrano
Port International
lena@port-international.com
www.port-international.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven