"Zuid-Afrikaanse citrusexporteurs zetten vol in op export VS"

Aan het einde van week 32 heeft Summer Citrus from South Africa (SCSA) bijna 70% van zijn geplande citrusverladingen voor het seizoen verwerkt. Dit is goed voor 10 conventionele schepen en containers aan dek in Philadelphia samen met ongeveer 17.000 pallets die in containers worden verscheept naar New York en Savannah. Ondanks enkele onvoorziene vertragingen met sommige schepen is Summer Citrus from South Africa erin geslaagd zich aan het oorspronkelijke verladingsplan te houden.

Bijna de helft van het aanbod bestaat uit easypeelers, terwijl Navels goed zijn voor 44% van de totale lading. De resterende 6% zijn Star Ruby grapefruit en Cara-Cara sinaasappelen. Summer Citrus from South Africa zal wekelijks aankomen tot de 2de of 3de week van oktober met extra containers tussendoor.

Marktupdate 
Zuid-Afrika gaat nu over op de latere mandarijnrassen en telers/verladers delen gretig hoe zij de toeleveringsketen beheren, samen met de groei van de easypeelercategorie. "In de VS is de easypeelerhandel de motor achter de groei in de citruscategorie," zegt Chris Cockle van Wonderful Citrus. "De hoeveelheid fruit afkomstig van het zuidelijk halfrond stelt ons in staat om retailers en consumenten te voorzien van een consistent aanbod, consistent smaakprofiel en kwaliteit," voegt hij toe. De groei van de easypeeler-categorie leidt ertoe dat de import dit seizoen langer duurt.


Aan de toenemende vraag wordt voldaan dankzij een zorgvuldige planning van alle betrokken partners. "De telers werken als een groep," zegt Erin Meder van Capespan North America. "De samenwerking heeft de telers ook geholpen te begrijpen dat de Amerikaanse markt een zeer veeleisende markt is. Dankzij het partnerschap heeft Zuid-Afrika een premium standaard kunnen vaststellen die van cruciaal belang is om aan de behoeften van de consument te voldoen."

Voor het eerst sinds het begin van de pandemie heeft een vertegenwoordiger van een Zuid-Afrikaanse teler de VS kunnen bezoeken. De aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de teler helpt bij het opbouwen van vertrouwen tussen exporteurs en importeurs.

Planning, communicatie en het leveren van kwaliteitsfruit zijn de drie belangrijkste elementen van het programma van SCSA. "Ze stellen ons in staat om te zeggen dat we 's werelds beste zomercitrus verkopen," besluit Conradie.


Update seizoen 2022 Summer Citrus

Blijf op de hoogte via SCSA's handels nieuwsbrief en leg contact met een importeur.
 
Voor meer informatie:
Suhanra Conradie
Summer Citrus from South Africa
suhanra@summercitrus.com
www.summercitrus.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven