Door oorlog en droogte verwoeste pistacheboomgaarden stellen Syrische pistachetelers voor grote uitdagingen

Syrische pistachetelers die na jaren van oorlog naar hun boomgaarden terugkeerden en hun waardevolle oogst nieuw leven wilden inblazen, zagen hun hoop vervliegen door verschroeide bomen door het oorlogsgeweld en ook als gevolg van de klimaatverandering. De pistachetelers in de buurt van het noordwestelijke dorp Maan oogsten slechts een kwart van de oogst van voor de oorlog, aldus teler Nayef Ibrahim.

Ibrahim en zijn familie verlieten hun landerijen toen het gebied een frontlinie werd in de burgeroorlog die in 2011 uitbrak. Ze keerden terug nadat regeringstroepen de rebellen in 2019 hadden verdreven. Een succesvolle oogst op zijn teeltbedrijf zal waarschijnlijk langer duren, waarbij de weg naar herstel wordt vertraagd door "het gebrek aan regenval, klimaatverandering in het algemeen, en het gebrek aan basismaterialen die een teler regulier nodig heeft", verklaarde hij.

Syrië kende in 2021 de ergste droogte in meer dan 70 jaar, waarbij de oogsten in het hele land zwaar werden getroffen, volgens de hulpgroep International Rescue Committee.

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven