Menno Molenaar, Fresh2You:

"Basisvraag naar jaarrond spruiten zorgt voor goede start Hollands seizoen"

Tholen - Vanaf begin augustus biedt Fresh2You al Hollandse spruiten aan. De warmte en vakanties waren volgens Menno Molenaar geen belemmering voor de consument om spruiten te kopen. "De afgelopen weken is de vraag echt goed geweest. Je ziet steeds meer een basisvraag ontstaan van markten en klanten die jaarrond spruiten willen hebben."

"Met name vanuit Engeland en Scandinavië is er een goede vraag naar spruiten, maar ook Oost-Europa doet mee. Zo gaan er al Hollandse spruiten naar Oekraïne en ook Canada en de Verenigde Staten informeren al naar onze spruiten. Je ziet dat de droogte wereldwijd impact heeft op de producties. Daar kunnen wij met onze jaarrond aanvoer goed op inspelen", vertelt Menno.


Spruiten teler Bos is voor Fres2You begin augustus begonnen met de oogst. Tumoba heeft een compleet nieuwe machine geleverd.

"Door het warme weer was het Afrikaanse seizoen eerder afgelopen. Voor de Hollandse telers heeft de droogte veel impact gehad en de telers steken er ontzettend veel energie in om de spruiten te beregenen. Wel heeft dit zijn gevolgen gehad voor de groeisnelheid en als ik het nu moet inschatten, dan zou dat wel moeten leiden tot minder kilo's dit jaar", verwacht Menno. "Kwalitatief zien de spruiten er goed uit en de droogte komt de houdbaarheid van de spruiten wel ten goede. Prijstechnisch zijn de spruitenprijzen op een goed niveau gestart. Traditiegetrouw zullen die prijzen de komende weken wat normaliseren."

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verwerkingslocatie van Fresh2You in Heerle de nieuwste snij- en verpakkings-machines zijn geïnstalleerd. "Hiermee verwachten we verdere stappen te kunnen zetten in het groeiende panklare segment", vertelt Menno. Fresh2You zet voor haar spruitenassortiment volop in op de groene spruiten. "Er is veel energie gestoken in de afzet van paarse spruiten en flower sprouts, maar de conclusie is toch wel dat de markt hier nog niet helemaal klaar voor is."

Fresh2You voert de Hollandse spruiten van begin augustus tot en me begin maart, vervolgens is er een overgang naar de spruiten vanuit het noordelijkste deel van het Verenigd Koninkrijk, waarna het bedrijf aan de gang gaat met de Marokkaanse spruiten. "Wij zijn ervan overtuigd dat techniek in teelt en verwerking het verschil gaat maken, omdat dit resulteert in een nog beter product, meer toegevoegde waarde en lagere kosten", besluit Menno.

Voor meer informatie:
Menno Molenaar
Fresh2You 
Transportweg 19
2991 LV Barendrecht
T: +31 (0)6 5325 2597
m.molenaar@fresh2you.nl 
www.fresh2you.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven