Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hardfruitpluk begonnen, maar het is een jaar met extra zorgen

"Dit is wel een jaar met extra zorgen", benadrukt teler Rinus van 't Westeinde. "We hebben veel extra water moeten geven, als je dat al kan. Maar ook bijvoorbeeld de zonnebrand: appels met brandplekken hebben we er allemaal uit moeten halen voordat we vandaag beginnen met de pluk. Appels met brandplekken gaan rotten, dus die moeten eruit. Dus extra zorgen, extra kosten." Dit schrijft Omroep Zeeland. Toch ziet de fruitteler het positief in: "Het is spannend, maar dat heeft ook z'n charme. Geen jaar is hetzelfde, geen dag is hetzelfde." 

"Het is streek- en telerafhankelijk, maar de appeloogst zal gemiddeld genomen dit jaar kleiner zijn, in zowel volume als grootte van de appels. Er was begroot dat de productie beter zou zijn dan vorig jaar maar de laatste droge weken hebben een negatieve duit in het zakje gedaan", zegt Anton van Gils, voorzitter van de productgroep appels en peren bij de NFO. Dit meldt Omroep Horst aan de Maas. "De appels en peren zullen dit jaar door het 'warme, droge Zuid-Franse klimaat' wel smaakvoller zijn", verwacht hij. Hoewel appels en peren met beregening 'voldoende water' hebben kunnen krijgen, begint de droogte op sommige plekken, zoals in Limburg en Zeeland 'nijpend' te worden. 

 

 

Publicatiedatum: