Belarus: Loekasjenko dwingt telers complete oogst aan binnenlandse retail te verkopen

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft verklaard dat voldoende voorraden fruit en groenten moeten worden aangelegd om in het laagseizoen met producten van eigen bodem in de behoeften van de binnenlandse markt te voorzien.

Dit onderwerp kwam aan de orde toen de gouverneur van de oblast Grodno, Vladimir Karanik, verslag uitbracht aan de president en verklaarde: "De vraag gaat over supermarkten en verkoop. We produceren steeds meer groenten en fruit, maar we krijgen voortdurend te horen dat ze niet in de winkels verkrijgbaar zijn. We doen ook ons best om voorraden aan te leggen. Toch zijn er niet opgeÃĢiste saldi die we afschrijven. Collectieve telers schrijven ze af als hun eigen verlies. Daarom wil ik zeggen dat onze tuinbouw in staat is om aan de behoeften van de binnenlandse markt te voldoen."

President Loekasjenko gaf de betrokken partijen de opdracht contracten te sluiten met de retail- en detailhandel voor de volledige oogst van binnenlandse groenten. "Dit jaar zullen we in deze zaken er een regelrechte dictatuur op nahouden. Er moeten verkoopcontracten worden afgesloten voor de hele oogst", benadrukte de president.

Bron: eng.belta.by
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven