Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belarus: Loekasjenko dwingt telers complete oogst aan binnenlandse retail te verkopen

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft verklaard dat voldoende voorraden fruit en groenten moeten worden aangelegd om in het laagseizoen met producten van eigen bodem in de behoeften van de binnenlandse markt te voorzien.

Dit onderwerp kwam aan de orde toen de gouverneur van de oblast Grodno, Vladimir Karanik, verslag uitbracht aan de president en verklaarde: "De vraag gaat over supermarkten en verkoop. We produceren steeds meer groenten en fruit, maar we krijgen voortdurend te horen dat ze niet in de winkels verkrijgbaar zijn. We doen ook ons best om voorraden aan te leggen. Toch zijn er niet opgeëiste saldi die we afschrijven. Collectieve telers schrijven ze af als hun eigen verlies. Daarom wil ik zeggen dat onze tuinbouw in staat is om aan de behoeften van de binnenlandse markt te voldoen."

President Loekasjenko gaf de betrokken partijen de opdracht contracten te sluiten met de retail- en detailhandel voor de volledige oogst van binnenlandse groenten. "Dit jaar zullen we in deze zaken er een regelrechte dictatuur op nahouden. Er moeten verkoopcontracten worden afgesloten voor de hele oogst", benadrukte de president.

Bron: eng.belta.by
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: