Alfalfa zou 'magische meststof' zijn om groenten op Mars te telen

Recent onderzoek lijkt erop te wijzen dat toekomstige astronauten op Mars hun eigen voedsel zouden kunnen verbouwen met behulp van alfalfa, aangezien dit kruid het groeihormoon triacontanol bevat dat de groei van plantenwortels stimuleert.

Het onderzoek is mogelijk gemaakt met de hulp van de 19-jarige Indiase Pooja Kasiviswanathan. Zij was pas 15 jaar oud toen zij begon met haar onderzoek naar de ontwikkeling van een voedselsysteem op Mars. Een andere vooraanstaande wetenschapper van Indiase origine, Dr Vijayapalani Paramasivan, ondersteunde dit onderzoek aan de Iowa State University.

In een deel van het onderzoek werd nagegaan hoe knolraap groeit in een gesimuleerde Marsbodem. Deze bodem is samengesteld uit vulkanische grond en staat bekend als basaltische regolithische bodem, omdat de grond op Mars meestal bestaat uit vulkanisch basaltgesteente, arm is aan voedingsstoffen en slecht water kan vasthouden door een gebrek aan organische koolstof. De gesimuleerde Marsgrond werd vergeleken met de gewone tuingrond, die meer voedingsstoffen en andere essentiƫle eigenschappen heeft.

Bron: businessinsider.in
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven