Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: Kleinschalige blauwe bessentelers krijgen zaailingen

Ongeveer 90 kleine telers staan op de lijst van teeltbedrijven die zaailingen van blauwe bessen zullen ontvangen. Dit aantal begunstigden kan tegen het einde van het jaar verdubbeld zijn, volgens een schatting van Ruy Rodrigues Santos Filho. Hij maakt deel uit van een groep sojaplanters en exporteurs die een steunfonds voor kleine telers hebben opgericht om de aanplant van deze vrucht, die de telers goede vooruitzichten op winst biedt, te verspreiden.

Blauwe bessen worden op grote schaal geconsumeerd in de Verenigde Staten en Europa, omdat ze rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen en vezels, waarvan de eigenschappen helpen om de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, de lever te beschermen, diabetes onder controle te houden en het geheugen te verbeteren.

Per hectare kunnen 8.000 zaailingen van blauwe bessen worden geplant. Aangezien elke plant ongeveer twee kilo vruchten voortbrengt, kan 16 ton worden geoogst.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: