Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenpod lanceert sachet waardoor fruit langer houdbaar blijft

Wereldwijd gaat jaarlijks naar schatting 1,3 miljard ton voedsel verloren of wordt verspild, wat neerkomt op ongeveer 30% van de totale oogst. Het Indiase bedrijf GreenPod heeft een product ontwikkeld dat de houdbaarheid van groenten en fruit moet helpen verlengen en tegelijkertijd veilig en kosteneffectief is.

Deepak Rajmohan, CEO van het bedrijf, legde uit dat hij het bedrijf in 2019 is gestart nadat hij drieënhalf jaar in de VS had gestudeerd en vervolgens als voedingswetenschapper had gewerkt. De oplossing van GreenPod is een klein zakje dat eigen recepturen bevat die zijn gemaakt van plantenextracten en eetbare ingrediënten.

In de zakjes komen verbindingen vrij die de rijpingsnelheid vertragen en de groei van micro-organismen remmen. De verbindingen zijn gemaakt van producten zoals maïs- en aardappelextracten, maar ook van vele Indiase kruiden, planten, bladeren, enz.

Bron: biomarketinsights.com

Publicatiedatum: