Elite Foods verhuisd om jaarlijkse groei voort te kunnen zetten

"Mooie zomer resulteert in groter aanbod Elite-trostomaten, maar lagere prijzen"

Tholen - Elite Foods is sinds ruim 2 maanden verhuisd naar een grotere locatie in Sint-Katelijne-Waver. "We hebben de laatste jaren een grote groei doorgemaakt, waardoor we besloten een locatie te betrekken waar we deze groei op een stabiele manier door konden zetten", vertelt zaakvoerder Tuncer Akarca. Het exportbedrijf is met de verhuizing van zo'n 1000 vierkante meter naar bijna 3000 gegaan qua oppervlakte.

Toch benadrukt Akarca dat hij recent wel even flink op de rem heeft moeten trappen. "Ik ben in 2000 gestart in Bleiswijk in Nederland. Na verloop van tijd begonnen we echter meer en meer met Belgische producten te werken, waardoor we 15 jaar geleden besloten te verhuizen naar Sint-Katelijne-Waver. Hier is het eigenlijk heel erg snel gegaan. Misschien wel iets te snel voor ons eigen goed." De organisatie van het bedrijf, gespecialiseerd in Elite trostomaten, kon het eigen succes niet helemaal volgen. "Daarom hebben we sinds een aantal jaar de focus gelegd op een goede organisatie, waarmee we door kunnen groeien op een mooie organische manier. Dit resulteert nog altijd in een mooie, stabiele groei van zo'n 10 à 15 procent ieder jaar."

Zoals aangegeven zijn tomaten binnen Elite Foods de meest belangrijke productgroep. "We zitten eigenlijk in alle soorten groenten, maar in tomaten zijn we echt sterk. We verkopen voornamelijk Elite-trostomaten. De vraag naar deze tomaten zien we nog steeds elk jaar groeien", legt de ondernemer uit. "Dit jaar zijn de prijzen echter wel wat lager, wat voor de telers natuurlijk moeilijk is door de hoge productieprijzen. Vorig jaar hadden we te maken met een slechte, donkere zomer, wat resulteerde in 30 procent minder product. De zon en warmte van dit jaar zorgt er echter voor dat er veel meer tomaten binnenkomen. Dit heeft uiteraard ook zijn invloed op de prijzen." De recente extreme hitte en droogte heeft, volgens Akarca, geen invloed op het aanbod. "Wel worden de tomaten door de zon sneller rood. Daardoor is het aanbod van de kleinere tomaten op het moment wat groter."

Elite Foods werkt hoofdzakelijk met Belgische producten. "Ik denk dat ongeveer 90 procent van de producten die wij exporteren Belgisch is, aangevuld met een klein deel Nederlandse groenten. Deze exporteren we voornamelijk naar Duitsland. Dit beslaat zo'n 70 procent van ons klantenbestand, maar we hebben ook clientèle in bijvoorbeeld landen als Oostenrijk, Zweden, Roemenië en Servië", besluit Akarca.

Voor meer informatie:
Elite Foods
Kempenarestraat 64
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 (0)15633746
info@elitefoods.be           
www.elitefoods.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven