Flowpackers

"De machines werken goed en zijn qua snelheid instelbaar"

"Instelbare snelheid en flexibiliteit zijn de belangrijkste kenmerken van Squalo (“haai” in het Italiaans), een van de best presterende horizontale elektronische flowpackers in het assortiment van het Italiaanse GNA", zegt Andrea Antonelli, eigenaar van Antonelli Fabio, een bedrijf uit Emilia-Romagna dat groenten en fruit teelt, verpakt en op de markt brengt.

"In 2006 kochten we onze eerste verpakkingsmachine. In 2008 en 2010 voegden we er nog twee aan toe. We gebruiken ze voor het verpakken van fruit, voornamelijk steenfruit, in flowpacks variërend van 250 tot 1.000 gram. De machines werken goed en, heel belangrijk voor ons, ze zijn qua snelheid instelbaar. Gemiddeld kunnen we 90 tot 100 cycli per minuut doen."

"Ondanks het feit dat het modellen zijn die door GNA vóór 2015 werden ontworpen, blijft het bedrijf ons helpen als er zich problemen voordoen. Als een onderdeel bijvoorbeeld niet beschikbaar is, gaat GNA in korte tijd over tot de fabricage ervan. We waren een van de eersten in Emilia-Romagna die op het bedrijf vertrouwden en tot nu toe kunnen we alleen maar tevreden zijn. Voor een gemengd gebruik van verpakkingen, zoals wij doen, is de terugverdientijd behoorlijk kort. De Squalo is een echte aanrader. Vaak veranderen de formaten van onze verpakking op de machine zelfs drie keer per dag."

"De Squalo is geschikt voor verschillende toepassingsgebieden, waaronder groenten en fruit, maar ook convenienceproducten. De machine is gemaakt van roestvrij staal en aluminium, met afgeronde hoeken om ophoping van product te voorkomen en het reinigen te vergemakkelijken. Ze heeft een maximale snelheid van 150 cycli/min, een opgenomen vermogen van 3 KW en een persluchtverbruik van 15 Nl/min", voegen de managers van GNA eraan toe. 

"Het is een modulaire en aanpasbare machine. De ervaring van vele jaren werk in direct contact met de klanten heeft ons geleerd hoe essentieel het is om snel op klantverzoeken te kunnen reageren."

"De Squalo heeft een tweedelige structuur, waardoor het mechanisch-elektrische deel kan worden gescheiden van het werkgebied, met vrijdragende units. Op dit moment wordt onze verpakkingsmachine gebruikt in onder meer Italië, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Noorwegen."

Het verpakkingsmateriaal wordt bovenop de machine geplaatst. De twee borstelloze motoren en het multifunctionele touchscreen begeleiden de operator bij de belangrijkste handelingen, namelijk het voorbereiden en opslaan van gegevens voor het starten van de Squalo. 

"De gebruikte verpakkingsmaterialen zijn micro- of macrogeperforeerde folies of papieren materialen met een venster in plastic folie, cellulose of PLA of een net in katoen of linnen. We proberen dus aan de verschillende behoeften van de klanten te voldoen." 

"Het is een volautomatische machine, voor hoge prestaties. Dankzij haar veelzijdigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid kan ze elk soort vast product, food en non-food verpakken. In de AGF-sector is Squalo geschikt voor het verpakken van diverse fruitsoorten, zoals kiwi's, druiven, aardbeien en perziken, en groenten zoals tomaten en baby leaves."

Voor meer informatie:
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven