Minister wijst op "uitbuiting van telers"

Nigeriaanse regering verbiedt buitenlanders rechtstreekse handel te drijven met telers

De Nigeriaanse minister van Industrie, Handel en Investeringen, Otunba Niyi Adebayo, heeft gezegd dat het onvermogen om het potentieel van de niet-oliesector te benutten voor zinvolle economische groei de reden is waarom de federale regering van plan is om buitenlanders te verbieden landbouwproducten rechtstreeks van telers te kopen. De minister zei dat de sector alleen kan worden omgevormd door de bevordering van de agro-industrie door middel van juiste prijzen aan de telers.

De Federale Uitvoerende Raad (FEC) had in maart een memo goedgekeurd dat buitenlanders zou verbieden land- en tuinbouwproducten rechtstreeks van telers te kopen.

"De uitbuiting van telers door buitenlanders die naar Nigeria komen om land- en tuinbouwproducten aan de poorten van de teeltbedrijven op te kopen en op hun beurt telers prijzen aanbieden die onder de marktwaarde liggen, is een nationaal probleem geworden. De huidige praktijk van rechtstreekse aankoop van gewassen tegen oneerlijke prijzen door buitenlanders brengt ernstige gevaren met zich mee, waaronder een daling van het inkomen van de telers, een dalende productiviteit in de land- en tuinbouwsector, werkloosheid en onveiligheid", aldus de minister.

Bron: dailytrust.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven