Martin Bolhuis (Tuindersbelang):

"Kool is duur, maar afzet loopt als een speer"

Tholen - De afzet van kool loopt momenteel erg goed. "De kool is duur en de afzet loopt als een speer", constateert Martin Bolhuis van Tuindersbelang uit Warmenhuizen dat centraal de verkoop organiseert voor zo'n zestig kooltelers. "Voor witte kool wordt momenteel 53 cent betaald, voor rode kool zelfs 65 cent, dus dat is meer dan goed."

"In heel Europa is het droog en dat begint toch zijn uitwerking te hebben. Heel Europa is aan de markt voor kool en dat geldt ook voor de kleine maatjes. Eigenlijk doen alle landen wel mee. Wij zijn hier in Nederland goed bij met snijden, maar kunnen de tonnen goed kwijt. Zo is de kool voor vandaag bij ons alweer uitverkocht."

Of de markt zo hoog blijft? "Het blijft kool", reageert Martin. "Ofwel, het kan twee kanten op. Maar de komende tijd zal er geen gigantisch aanbod beschikbaar komen en zien de vooruitzichten er goed uit. Als we straks in de bewaarkool terecht komen, zullen we zien hoe groot het aanbod is, maar voorlopig profiteren we van de schaarste op de markt."

Voor meer informatie:
Martin Bolhuis
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
+31 (0)226 391 000
tuindersbelang@hetnet.nl      
www.tuindersbelang.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven