Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joël Boyer, Boyer:

"Franse meloentelers aan het einde van hun Latijn"

Dit jaar is voor meloentelers bijzonder ingewikkeld geweest. Als gevolg van de hoge temperaturen is het seizoen vroeg begonnen met grote oogsten. De vroege en massale aankomst van de meloenen op de markt maakte dat de telersprijs tot een onrendabel niveau daalde. De hagelstormen en lagere temperaturen in het middenwesten en het zuidwesten van Frankrijk van begin juli veroorzaakten problemen bij de vruchtzetting en leidde tot kleinere opbrengsten. "Joël Boyer: "We komen net uit een periode waarin de meloenafzet moeizaam verliep, met een aanzienlijke inzinking met betrekking tot de opbrengst die veel langer heeft geduurd dan verwacht. Op dit moment kunnen we niet volledig aan de vraag voldoen." Dit gebrek aan opbrengst heeft tot 15 augustus geduurd, een periode die eigenlijk de meest productieve had moeten zijn. "Op nationaal niveau ligt de opbrengst momenteel op een waarde van tussen de 2.000 en de 2.500 ton/dag, in plaats van een waarde van tussen de 4.000 en de 4.500 ton/dag."

Gelukkig verloopt de meloenteelt vanaf halverwege deze week waarschijnlijk weer soepeler, met een betere opbrengst, ook al zal het watertekort onvermijdelijk gevolgen hebben voor de grootte van de meloenen. "Verschillende van onze klanten waren alleen geïnteresseerd in maat 12 en wilden liever geen maat 15 meloenen, wat de situatie nog ingewikkelder maakte. Gezien het gebrek aan maat 12 meloenen, was kiezen voor maat 15 echter de enige optie. De meloentelers hebben genoeg van het gebrek aan water. Ze hebben er genoeg van dat zij in de winter geen water meer mogen opslaan om de droogte in de zomer te kunnen opvangen. Als gevolg van de steeds drastischer rantsoenering van het water gaat een deel van de meloenenteelt verloren, terwijl de vraag naar meloenen door het warme weer juist aanzienlijk is toegenomen. De meloentelers zijn daarom boos en willen gehoord worden!"

Voor meer informatie:
Joël Boyer
Boyer
Mobiele telefoon: 06 07 63 85 73
joel.boyer@philibon.com  
https://www.philibon.com   

Publicatiedatum: