DIA Group sluit 25 Minipreço-winkels in Portugal

Italië: Nova Coop kondigt bonus voor werknemers aan
De Italiaanse consumentencoöperatie Nova Coop heeft een doorlopende bonus van € 200 toegekend aan ongeveer 5000 werknemers, voor een totale waarde van ongeveer € 1 mln. De bonus, die wordt toegekend door de voorzitter van Nova Coop in overleg met de raad van bestuur, is bedoeld als tegemoetkoming in de stijgende kosten van goederen en diensten, die de koopkracht van gezinnen aantasten.
Bron: esmmagazine.com 

Minipreço sluit 25 winkels in Portugal
De Spaanse DIA Group heeft 25 Minipreço-winkels in Portugal gesloten, waardoor ongeveer 159 banen verloren gaan, als gevolg van een "complex macro-economisch scenario met druk op kosten en prijzen". Het retailconcern verklaarde dat de sluitingen "passen in het kader van de inspanningen om de activiteiten van DIA Portugal aan te passen, te moderniseren en in evenwicht te brengen, met als doel het bedrijf beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige uitdagingen die voortvloeien uit de huidige economische situatie in het land", aldus berichten in de media. De vakbonden beweren dat het banenverlies "vermijdbaar" was en dat de financiële situatie van het bedrijf het resultaat is van slecht management," aldus een bericht in Economia Online.
Bron: esmmagazine.com 

M&S werkt samen met AgriSound om bestuiversactiviteit op Britse teeltbedrijven te stimuleren
M&S heeft een driejarige samenwerking aangekondigd met agri-tech start-up AgriSound, bedoeld om telers te helpen beter om te gaan met bestuivers en de opbrengst van gewassen te verhogen. In het kader van de samenwerking zullen twee M&S Select Farms, Plumford in Kent en G's Growers in Cambridgeshire, gedurende drie jaar sensoren in het veld installeren, zodat ze het aantal bestuivers dat hun bedrijf bezoekt in realtime kunnen volgen en specifieke maatregelen kunnen nemen om de opbrengst te verbeteren.
Bron: corporate.marksandspencer.com 

VK: Nieuw initiatief toont shoppers in Dundee hoe ze elke maand € 42 korting kunnen krijgen op hun boodschappen
Winkelend publiek in een supermarkt in Dundee is de eerste in Schotland die kan profiteren van een project waarbij de aandacht wordt gevestigd op betalingen die zij kunnen ontvangen voor hun boodschappen. Social Security Scotland is een samenwerking met Asda gestart om Best Start Foods te promoten. Bepaalde gezinnen kunnen elke maand tot € 42 op een voorafbetaalde kaart krijgen om gezonde goederen te kopen zoals eieren, melk, fruit, groenten en peulvruchten. Het initiatief werd geïntroduceerd in de Asda Milton of Craigie supermarkt, de eerste in een reeks van in-store evenementen.
Bron: thecourier.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven