Nieuw NFU-onderzoek:

Miljoenen kilo's AGF verspild door tekort aan arbeidskrachten in het VK

Een nieuwe NFU-enquête geeft aan dat de Britse groente- en fruitoogst van 2022 aanzienlijk is beïnvloed omdat er niet genoeg arbeidskrachten zijn. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat alleen al in de eerste helft van 2022 voor 22 miljoen Britse pond (€ 26,1 mln) aan groenten en fruit is verspild als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten.

Aangezien de enquête ongeveer een derde van de Britse tuinbouwsector vertegenwoordigt, schat de NFU dat de totale waarde van verspild voedsel meer dan £ 60 miljoen (€ 71,3 mln) bedraagt. De resultaten tonen aan welke nadelige gevolgen een tekort aan arbeidskrachten heeft voor de voedsel- en landbouwsector, wat leidt tot aanzienlijke oogstverliezen op een moment dat het land de ergste kostencrisis in generaties doormaakt.

Tom Bradshaw, vicevoorzitter van de NFU: "Het is een ware tragedie dat voedzaam kwaliteitsvoedsel wordt verspild op een moment dat gezinnen in het hele land al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door de snel stijgende kosten van levensonderhoud."

"Tegelijkertijd hebben het aanhoudende droge weer en de recordtemperaturen gezorgd voor een zeer moeilijke teeltomgeving voor onze groenten en fruit. Elke oogst is waardevol - voor de tuinbouwbedrijven en voor de mensen die er hun bord mee vullen. We kunnen het ons gewoon niet veroorloven om gewassen niet te oogsten."

De beroepsorganisatie waarschuwt dat de totale hoeveelheid verspild voedsel in feite veel hoger zou kunnen zijn - mogelijk in de orde van grootte van 60 miljoen pond - aangezien de respondenten van de enquête slechts ongeveer een derde van de Britse tuinbouwsector vertegenwoordigen.

Bron: nfuonline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven