Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw NFU-onderzoek:

Miljoenen kilo's AGF verspild door tekort aan arbeidskrachten in het VK

Een nieuwe NFU-enquête geeft aan dat de Britse groente- en fruitoogst van 2022 aanzienlijk is beïnvloed omdat er niet genoeg arbeidskrachten zijn. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat alleen al in de eerste helft van 2022 voor 22 miljoen Britse pond (€ 26,1 mln) aan groenten en fruit is verspild als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten.

Aangezien de enquête ongeveer een derde van de Britse tuinbouwsector vertegenwoordigt, schat de NFU dat de totale waarde van verspild voedsel meer dan £ 60 miljoen (€ 71,3 mln) bedraagt. De resultaten tonen aan welke nadelige gevolgen een tekort aan arbeidskrachten heeft voor de voedsel- en landbouwsector, wat leidt tot aanzienlijke oogstverliezen op een moment dat het land de ergste kostencrisis in generaties doormaakt.

Tom Bradshaw, vicevoorzitter van de NFU: "Het is een ware tragedie dat voedzaam kwaliteitsvoedsel wordt verspild op een moment dat gezinnen in het hele land al moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen door de snel stijgende kosten van levensonderhoud."

"Tegelijkertijd hebben het aanhoudende droge weer en de recordtemperaturen gezorgd voor een zeer moeilijke teeltomgeving voor onze groenten en fruit. Elke oogst is waardevol - voor de tuinbouwbedrijven en voor de mensen die er hun bord mee vullen. We kunnen het ons gewoon niet veroorloven om gewassen niet te oogsten."

De beroepsorganisatie waarschuwt dat de totale hoeveelheid verspild voedsel in feite veel hoger zou kunnen zijn - mogelijk in de orde van grootte van 60 miljoen pond - aangezien de respondenten van de enquête slechts ongeveer een derde van de Britse tuinbouwsector vertegenwoordigen.

Bron: nfuonline.com

Publicatiedatum: