Greenyard stelt wijzigingen in raad van bestuur voor

Greenyard publiceert woensdag 17 augustus haar oproeping voor de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 16 september 2022. Op basis van het advies van het Benoemings- en Remuneratiecomité stelt de raad van bestuur voor om het mandaat van voorzitter Koen Hoffman, als onafhankelijke bestuurder te hernieuwen, en om Gert Bervoets te benoemen als nieuwe onafhankelijke bestuurder. Hij volgt Hilde Laga op, die vrijwillig aftreedt als onafhankelijke bestuurder met het oog op nieuwe professionele opportuniteiten. 

Verder zal, na afloop van de Aandeelhoudersvergadering, de huidige bestuurder Alychlo NV, de onafhankelijke investeringsmaatschappij van Marc Coucke, in de Raad vertegenwoordigd worden door Els Degroote. 

Diverse en evenwichtige samenstelling
Bij goedkeuring van de (her)benoemingen door de Algemene Vergadering, zal Greenyards Raad van Bestuur vanaf 16 september 2022 bestaan uit negen leden, waarvan vier onafhankelijke bestuurders. De Raad blijft daarmee voldoen aan de specifieke vereisten inzake genderdiversiteit zoals bepaald in artikel 7:86 van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen. 

Meer over de nieuwe leden
Gert Bervoets is sinds 2013 CEO van H.Essers. Na zijn studies als handelsingenieur, werkte hij acht jaar als Group Product Manager bij Nestlé en maakte daarna de overstap naar H.Essers als General Manager Warehousing. 

Els Degroote heeft een master handelsingenieur en MBA's in Financial Management en High Potential Banking & Insurance van de Vlerick Business School. Ze startte haar carrière bij KBC Securities, waar ze in 2012 Head of Corporate Finance werd. Tussen 2016 en maart 2022 was ze M&A Partner in Strategy & Transactions en Brussels Regional Managing Partner bij EY. Onlangs werd ze aangesteld als Investment Manager bij Alychlo NV.

Bron: Greenyard


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven