Minder inkomsten uit bloemen, groenten en fruit

Keniaanse tuinbouwexport daalt met €262 mln door slechte kwaliteit avocado's en lagere volumes

De inkomsten uit de Keniaanse tuinbouw zijn in de eerste helft van het jaar met Sh32 miljard (€262 mln) gedaald als gevolg van lagere inkomsten uit bloemen, groenten en fruit. Volgens het directoraat Tuinbouw is de waarde van de exportproducten met 40% gedaald tot Sh48,4 miljard, tegen Sh80,7 miljard in de overeenkomstige periode een jaar eerder.

Het directoraat zegt dat de waarde is gedaald door een daling van het volume en een lagere kwaliteit avocado in het eerste kwartaal van het jaar omdat de uitgevoerde producten niet rijp genoeg waren. Uit de gegevens blijkt dat het volume van de vruchten in de evaluatieperiode is gedaald van 82,1 miljoen tot 44 miljoen kilo. Het directoraat had verwacht dat de exportopbrengsten van de tuinbouw vanaf april zouden stijgen nadat het verbod op de oogst van avocado's in maart was opgeheven, maar dat is nog niet tot uiting gekomen in de laatste cijfers.

De inkomsten uit bloemen daalden van Sh53,2 miljard vorig jaar tot Sh37,3 miljard in de verslagperiode, terwijl fruit Sh5,6 miljard opbracht, tegen Sh12 miljard eerder. De opbrengsten uit groenten daalden met Sh10,1 miljard tot 5,4 miljard.

[Sh100 = €0,82 ]

Bron: businessdailyafrica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven