Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

World Coconut Day op 2 september 2022

De World Coconut Day wordt jaarlijks gevierd op 2 september en wordt gevierd door de Asia Pacific Coconut Community, die alle grote producenten, zoals Indonesië, India, de Filipijnen, Thailand, Vietnam, enz. omvat. Kokosnoten behoren tot de meest populaire noten ter wereld, vooral in de Aziatische kustlanden, en daarom werd in 2009 de World Coconut Day in het leven geroepen.

Ongeveer 90% van de kokosnoten in de wereld wordt alleen in Azië geteeld en Azië kent ook de grootste kokosconsumptie per jaar dan enige andere plaats. Hoewel de consumptie van kokosnoten buiten Azië toeneemt, is deze daarbuiten nog steeds niet zo populair en daarom wordt de kokosnoot ook wel als een specifiek Aziatisch fruitartikel beschouwd.

Deze dag is in het leven geroepen om de mentaliteit te veranderen dat kokosnoten alleen Aziatisch zijn en het doel van de viering van de World Coconut Day is om de consumptie van kokosnoten ook buiten Azie aan te moedigen en het een van de meest populaire fruitsoorten over de hele wereld te maken.

Bron: merazone.com

Publicatiedatum: