Israëlische innovatie ondersteunt groei avocadosector

In 2018 werd de waarde van de wereldwijde avocadomarkt geraamd op iets minder dan € 13 miljard. Tegen 2026 zal dat cijfer naar verwachting stijgen tot ruim € 21 miljard. De teeltsector moet dus op zoek naar manieren om aan die stijgende vraag te voldoen. Dankzij zijn gunstige klimaat oogst Israël nu al een behoorlijke hoeveelheid avocado's.

Het Israëlische avocado-areaal bedraagt ongeveer 14.000 hectare, wat een gemiddelde van circa 120.000 ton fruit per jaar oplevert voor zowel de export als de lokale markt.

Dit aantal zou dankzij het MIGAL Galilee Research Institute in Kiryat Shmona snel enorm kunnen toenemen. Na succesvolle testen hebben MIGAL-onderzoekers Bestree opgericht, een start-up die zich toelegt op het kweken en afzetten van avocado-zaailingen over de hele wereld.

"Avocado is geen gemakkelijke plant om te wortelen en tot nu toe is er geen commercieel systeem voor het vermeerderen van avocadoplanten in weefselculturen. De oprichting van Bestree is een groot internationaal succes dat de waardeketen in Israël en de rest van de wereld zal veranderen", zegt Uri Ben-Hertzel, vicevoorzitter Business Development bij MIGAL.

Uri Ben-Hertzel merkt op dat het overplanten van avocadoplanten momenteel een van de grootste uitdagingen in de sector is, met grote verliezen voor telers als gevolg van ziektes en een gebrek aan uniforme producten. De nieuwe methode van Bestree zal volgens de vicevoorzitter de groei van de avocadosector en de export van zaailingen uit Israël stimuleren.

Bron: jpost.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven