"Eh, bro, deze tomaatjes zijn echt lekker zoet!"

Roadtour #LoveFloriade maakt mensen bekend met tuinbouw

Tholen – De Floriade Expo 2022 laat zich niet stoppen. Na de nodige negativiteit rondom de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere besloot de tuinbouwsector het evenement een steuntje in de rug te geven. Dat deed de tuinbouw dit weekend op ludieke wijze tijdens een drie dagen durende roadtour met een rijdende kas. Ook Rotterdam werd aangedaan. De redactie nam vrijdagmiddag een kijkje.


De Floriade Expo 2022 laat zich niet stoppen

Het was de bedoeling dat de rijdende kas omstreeks 15.30 uur bij de Euromast aan zou komen. Niet toevallig de locatie waar in 1960 Rotterdam een Floriade organiseerde. Een afgesloten weg verhinderde dat, maar na een appje naar Jan de Boer werd de rijdende kas alsnog gevonden op een alsnog toepasselijke plek: pal onder museum Boijmans Van Beuningen.

“Dat past goed bij het thema van de Floriade, groen in de stad”, gaf Jan aan alvorens hij na een tip snel het nabijgelegen kantoor van RTV Rijnmond belde. Alle media-aandacht is welkom. “Om 12 uur waren we al op de NOS met het item van Omroep Flevoland.”


Een deel van het aanbod aan bloemen en planten dat werd uitgedeeld bij de actie

Rond de rijdende kas stonden de nodige Deense karren vol bloemen, planten en groenten opgesteld. Daaromheen bewoog zich een enthousiast promotieteam om de nietsvermoedende voorbijgangers iets over de tuinbouwsector én de Floriade die momenteel bezig is te vertellen. Veel voorbijgangers bleken wel van de Floriade gehoord te hebben, maar er ook een kijkje nemen, dat hadden beduidend minder mensen nog gedaan.


Zoveel mogelijk mensen werden naar de rijdende kas getrokken en op de foto gezet met de #LoveFloriade

Een tegenvallend bezoekersaantal is een van de redenen voor de roadtour, naast algemene tuinbouw en vooral bloemen- en plantenpromotie. Mensen gingen vrolijk op de foto met hun aanwinsten, namelijk gretig uitgedeelde bloemen, planten en groenten van kwekers die de Floriade een warm hart toedragen, én de rijdende kas. In die kas konden mensen ook een kijkje nemen en op de foto met de hashtag die aan de ludieke actie is gehangen: #LoveFloriade.


Ook snoeptomaatjes (en snackpaprika's) waren te krijgen tijdens de actie

We hoorden al snel “Eh, bro, deze tomaatjes zijn echt lekker zoet!”, verhalen van een ouder echtpaar dat al op de Floriade was geweest en vol enthousiasme begon te vertellen over de thematuin van Qatar én verwondering bij een jonge vrouw op de fiets. Zij was blij verrast dat haar fietsmand tijdens het parkeren van haar fiets vol bloemen en planten was gestopt. Op de vraag of dat alles ‘gratis’ was, knikte het in oranje gehulde promotieteam lachend ‘ja’ waarna haar ook nog een magazine ‘Mooiwatplantendoen’ werd toegestopt.


Jong en oud kwam op de actie af

Of de actie, waarbij ook kortingskaarten voor de Floriade werden uitgedeeld, álle negatieve geluiden over de wereldtuinbouwtentoonstelling nog uit kan wissen, dat is twijfelachtig. Zeker is wel dat er in Rotterdam heel wat mensen een klein beetje als tuinbouwambassadeur naar huis gingen met hun handen vol, zoals dat zonder twijfel ook op andere plaatsen is gelukt dit weekend. Nu nog een bezoekje aan de Floriade Expo brengen. Dat kan tot en met 9 oktober.

 
 
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven