Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ondanks dreigende droogte

Braziliaanse sinaasappeloogst 20% groter geraamd

In mei 2022 werd geraamd dat de Braziliaanse sinaasappeloogst met 20,5% j-o-j zou stijgen tot 317 miljoen kartons. Verbeterde weersomstandigheden in 2022 in vergelijking met dezelfde periode in 2021 - die zwaar werd getroffen door lange periodes van droogte en vorst - ondersteunden de groei van de sinaasappeloogst.

Momenteel blijft dit cijfer in de lijn van de verwachtingen. Ondanks de geraamde oogststijging is het winterseizoen in Brazilië tot dusver warmer geweest dan normaal, met in juli een gemiddelde van 6°C boven het gemiddelde van 30 jaar.

Tot dusver is geen ernstige schade aan het fruit gemeld, maar door onvoldoende neerslag is de vruchtval toegenomen. Het risico bestaat dat aanhoudende droogteperiodes de oogstramingen kunnen verstoren en de opbrengsten kunnen doen dalen. Hogere temperaturen dan gemiddeld kunnen ook leiden tot een vermindering van de omvang en de algehele kwaliteit van de sinaasappelen, wat een belangrijke factor zal zijn bij het oogsten in de rest van augustus en september. Aanhoudende droogte kan leiden tot een daling van de totale Braziliaanse sinaasappeloogst voor het seizoen 2022/23.

Bron: mintecglobal.com

Publicatiedatum: