Tesco voorziet meer dan 400 winkels in stadscentra met elektrische vrachtwagen

VK: Tesco voorziet meer dan 400 winkels in stadscentra met elektrische vrachtwagen
Tesco is de eerste retailer die een emissievrije elektrische vrachtwagen in gebruik neemt voor leveringen van zijn distributiecentra aan winkels in stadscentra. De eerste elektrisch aangedreven vrachtwagen in zijn soort, gemaakt door Renault Trucks, levert nu aan meer dan 400 winkels in Londen en in de komende maanden zullen nog meer elektrische vrachtwagens in gebruik worden genomen. De vrachtwagen heeft een actieradius tot 209 km en kan hetzelfde laadvermogen vervoeren als de dieselvrachtwagen die hij vervangt.
Bron: tescoplc.com 

Noord-Macedonische Kam opent meeste nieuwe supermarkten in Sofia (Bulgarije) in H1 - Colliers
Discountsupermarktketen Kam uit Noord-Macedonië heeft in de eerste helft van 2022 6 winkels geopend in de Bulgaarse hoofdstad Sofia en is daarmee de foodretailer geworden met het grootste aantal nieuwe openingen in die periode, aldus Colliers Bulgaria, onderdeel van de in de VS gevestigde professionele diensten- en investeringsmanagementonderneming Colliers International.
Bron: seenews.com 

VK: Asda sluit definitief Deal Depot cash and carry
Asda heeft zijn Deal Depot cash en carry concept in Bristol definitief gesloten. Personeel van de supermarkt bevestigde de sluiting aan betterRetailing, maar kon de reden niet meedelen. Gevestigd naast de meervoudige superstore Patchway, opende de Deal Depot eind 2019 als proef.
Bron: betterretailing.com 

Duitsland: Tegut gaat nieuwe Teo-vestiging openen in Heusenstamm-Rembrücken
De Duitse retailer Tegut is van plan om een nieuwe Teo-vestiging te openen in de stad Heusenstamm in het district Offenbach. Klanten kunnen binnenkort de klok rond winkelen in deze nieuwe digitale micro-ruimte-formule, aldus de retailer.
Bron: esmmagazine.com 

Marks & Spencer-klant prijst winkel voor gratis fruit voor kinderen in crisis van kosten van levensonderhoud
Een klant prijst Marks & Spencer voor het uitdelen van gratis fruit aan kinderen nu ze weer naar school gaan, wat ouders helpt die geld kunnen besparen. De klant loofde in de Facebook-groep Extreme Couponing en Koopjes VK de retail-gigant. Ze schreef: "Ik zag dit in M & S vandaag, wat geweldig van hen om dit te doen".
Bron: glasgowlive.co.uk 

VK: Snappy Shopper werkt samen met Gander om afval te verminderen en impulsaankopen te stimuleren
Snappy Shopper, de snelgroeiende thuisbezorgapp voor supermarkten, is een samenwerking aangegaan met Gander, 's werelds eerste app die real-time informatie geeft over afgeprijsde artikelen. De samenwerking stelt onafhankelijke retailers in staat om afval te verminderen, de omzet te verhogen en hun lokale gemeenschappen te ondersteunen.
Bron: talkingretail.com 

Spanje: Covirán opent vier nieuwe supermarkten in juli
De Spaanse supermarktcoöperatie Covirán heeft vier supermarkten geopend in de autonome gemeenschappen Andalusië en Catalonië, in de provincies Cádiz, Granada, Jaen en Barcelona. Door de opening van deze nieuwe winkels zijn 17 banen gecreëerd en is 639 m2 verkoopruimte aan het netwerk toegevoegd.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven