Zuid-Afrikaanse avocado's zijn 40% goedkoper

Het aantal avocado's dat van de plantages wordt geoogst, heeft geleid tot grote hoeveelheden van het fruit, waardoor de prijzen aanzienlijk zijn gedaald. De prijzen van avocado's zijn wel met 40% gedaald ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd.

Johnny van der Merwe, directeur van de landbouwinformatiegroep Agrimark Trends (AMT), zegt dat de daling van de avocadoprijzen vooral te wijten is aan de grotere hoeveelheden avocado's die op de markt beschikbaar zijn. "De laatste prijs daalde tot R11,30 (€0,67) per kilo, wat 40% minder is dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Dit is vooral vanwege het feit dat de volumes momenteel 157% hoger liggen dan een jaar geleden," verklaarde hij.

Hoewel de avocadoprijzen momenteel lager liggen, komen zij op een moment dat de Zuid-Afrikaanse consument onder druk staat door de huidige inflatie. Een woordvoerder van retailer Woolworths, die hetzelfde assortiment avocado's aanhoudt als vorig jaar, zei dat de verkoop lager is, omdat de consument minder geld heeft om te besteden.

Bron: businessinsider.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven