Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers willen Japanse meloenrassen in de VS introduceren

Acht variëteiten van de Higo Green meloen, een meloenras dat van oudsher uniek is voor Japan, worden in de onderzoekskas van de Washington State University geëvalueerd op hun geschiktheid om in het noordwesten van de Stille Oceaan geteeld te worden en op hun zoetheid en textuur in vergelijking met Cantaloupe, een meloenras dat standaard is op de Amerikaanse markt.

De meloenproeven van dit jaar zijn een vervolg op experimenten van vorige zomer waarbij acht meloenvariëteiten werden vergeleken op grootte, textuur, kleur en smaak.

De Matsui Seed Co. Ltd. koos ervoor meer inzicht te krijgen in de tijd die de vruchten van de nieuwe rassen nodig hebben om rijp te worden in de noordwestelijke regio van de VS en hoe zij zich verhouden tot andere meloenen die courant in de foodretail aan de westkust te vinden zijn.

De president van Matsui Seed Co., Kunihiko Matsui, is afgestudeerd aan de WSU en wilde graag samenwerken met "zijn" universiteit om nieuwe variëteiten in de VS te helpen introduceren.

Bron: news.wsu.edu

Publicatiedatum: