Linsie Meijer, Sophyn Greens

"We kiezen bewust voor groenten die jaarrond beschikbaar zijn om een constante levering te kunnen garanderen"

Tholen - Er is in recente jaren een trend ontstaan van verwerking van groenten in voedingsproducten om de mensen bij te staan in de dagelijkse consumptie van groenten en fruit. Een voorstander van deze trend is Linsie Meijer van Sophyn Greens uit Ellemeet, Zeeland. Het bedrijf komt nu met haar groentepasta's, gemaakt met echt verse groenten, onder de naam Sophini. "Het is een droom om uiteindelijk de schappen met groenten te kleuren en consumenten te verleiden meer en meer met groenten te werken."

Het idee voor Sophyn Greens is, volgens Linsie, ontstaan in de achtertuin. "Ik werkte bij Van Oers United (nu Primeale United), waar ik me bezighield met innovatie en ook een stukje reststromen", legt ze uit. "Op een moment begon ik me af te vragen of we niet iets konden met al die groentereststromen; of we ze niet houdbaar konden maken. Vervolgens besloot ik me te gaan verdiepen in het drogen en eigenlijk alles wat erbij komt kijken." Niet veel later ontstond Sophyn Greens, waarvan de naam is afgeleid van de dochters van Linsie; Sophie en Fynne. De keuze qua product viel uiteindelijk op de productie van pasta's van de verse groenten.

De stap van het drogen is vervolgens uit het proces gehaald en Linsie besloot volledig te werken met verse groenten. "Deze komen op het moment nog van een lokale groenteboer, omdat we nog op relatief kleine schaal werken. Het doel is echter om op termijn volledig met reststromen te werken. Dit is nu nog niet haalbaar, omdat er nog geen sprake is van een constante aanvoer voor de productie. Die kinderziektes heb je natuurlijk altijd bij de opstart van een onderneming." Toch zet Sophyn Greens in haar jonge bestaan al een grote stap vooruit in dit opzicht. "We zijn in een vergevorderd stadium met partijen als Harvest House, Peelpioneers en Coroos voor het gebruik van hen reststromen voor onze pasta's. Bovendien zijn we ook aan het kijken om met lokale (Zeeuwse) granen te werken om een volledige circulaire lokale pasta te kunnen maken."

Het proces van productie is, zo vertelt de onderneemster, eigenlijk heel simpel. "We gaan van onbewerkte groenten naar een groentepuree, wat vervolgens door het pastadeeg gaat. Zo bestaat 35 procent van de Sophini pasta's echt uit verse groenten. Dit moet je zien als een handje vol. Het is ook niet de bedoeling dat het een volledige vervanger is van de dagelijkse behoefte aan groenten, maar een aanvulling. Op deze manier ben je onbewust gezond bezig en stimuleert het bovendien om meer met groenten te werken."

Het assortiment van Sophyn bestaat op dit moment uit wortel-, spinazie- en pastinaakpasta. "Verder experimenteren we ook met rode bieten. We kiezen bewust voor groenten die jaarrond in goede kwaliteit beschikbaar zijn om een constante levering te kunnen garanderen. Om die reden hebben we bijvoorbeeld afgezien van bloemkool. Daar hebben we even mee gespeeld, maar in de winter heb je dan gewoon heel veel problemen met aanvoer."Linsie is op dit moment volop bezig met de opstart van Sophyn Greens. "We zijn alles in de binnengekomen verpakkingen aan het stoppen en deze week zijn de eerste bezoeken met potentiële klanten. Bovendien starten we vanaf medio september met leveren aan VersPlus. Vanaf daar blijven we verder bouwen." Dit alles doet Linsie vooralsnog alleen. "Voor de opzet was het alleen prima te doen, maar ik merk wel dat uitbreiding nodig is voor de introductie en verkoop. Zo gaat over twee weken de webshop live, zodat er direct besteld kan worden. We willen stapje voor stapje organisch mensen meer groenten en fruit laten consumeren. De opstart is te volgen via de social mediakanalen van Sophini."

Voor meer informatie:
Linsie Meijer
Sophyn Greens
Hogeweg 4
4323 TC Ellemeet
+31 (0)6 46 00 59 70
info@sophyngreens.com 
www.sophini.com 
www.sophyngreens.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven