AVN

"Bedrijfsopvolging: de oplossing is vaak binnen handbereik"

Er komt een moment waarop je als ondernemer na gaat denken over stoppen met je bedrijf. Het is belangrijk om hier vroegtijdig over na te denken en naar te gaan handelen. Een bedrijf verkopen is tegenwoordig niet eenvoudig en is een aandachtspunt voor alle branches in de detailhandel. Er komt veel bij kijken en er bestaat geen ‘wachtlijst’ van potentiële opvolgers/kandidaten. 

Goede voorbeelden
"De vraag voor ondersteuning bij bedrijfsopvolging/verkoop komt de laatste tijd regelmatig langs bij AVN. Iedere situatie is natuurlijk weer anders en staat op zichzelf, maar we kunnen inmiddels putten uit een aantal goede voorbeelden van succesvolle bedrijfsoverdracht. Soms is de potentiële opvolger dichterbij dan je denkt.

Er heerst nog vaak een soort van ‘taboe’ op. Als ondernemer wil je het niet aan de grote klok hangen dat je nadenkt over bedrijfsopvolging. Vooral voor medewerkers wordt dit vaak verzwegen, terwijl juist hier vaak een potentiële opvolger wordt gevonden. En wat is er mooier dan de overdracht te kunnen doen aan één van je eigen medewerkers?

Ze zijn bekend met het bedrijf, de collega’s en de klanten. Juist met een eigen medewerker kun je de overdracht helemaal inregelen op de manier waarop dit voor beide partijen het beste is. Er kan een duidelijke planning worden uitgestippeld, waarbij de overdracht heel geleidelijk kan plaatsvinden (indien wenselijk). Kortom het kan lonen om transparant en open te zijn richting de medewerkers. Ook kan het een gespreksonderwerp zijn tijdens de jaargesprekken die je met je medewerkers voert. Voor mensen (medewerkers) die overwegen om wellicht een keer de keuze te maken om als ondernemer door het leven te gaan is er de kosteloze training 'Een bedrijf starten of overnemen'.

Zoals aangegeven heeft AVN geen bestand met potentiële bedrijfsopvolgers. Maar jouw bedrijfsadviseur kan je wel voorzien van goede informatie en handige tips. Daarnaast hebben zij veel contact met andere collega-agf specialisten en weten ze wat er speelt binnen jouw regio."

Voor meer informatie:
Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN)
Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
+31 (0)318 440 222
info@avn.nu     
www.avn.nu    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven