Sterke prijsnoteringen voor Belgische komkommers, wortelen en prei; tomaten en witlof hebben het zwaar

Door tekorten elders is de Belgische Flandria broccoli op korte tijd meer dan verdubbeld in prijs. Ook bloemkolen werden hier duur betaald, deze zakken donderdag opnieuw iets door een ruimer aanbod op de klok, zo meldt LAVA. Voor knolselder, wortelen, prei en venkel zijn de noteringen sterk te noemen. Dit in tegenstelling tot witlof, dat een moeilijk seizoen beleeft. Nochtans zijn er mooie, kwaliteitsvolle volumes beschikbaar.

Tomaten werden opnieuw minder betaald in vergelijking met het begin van de week, een overzichtelijk aanbod op de klok vindt zijn weg naar de klant. Bij losse tomaten ziet LAVA de beste prijzen in de kleinste maten. Komkommers blijven op hetzelfde sterke prijsniveau schommelen, de kleinere sorteringen worden bijna evenveel betaald als de grote.

Verder trekken aubergines en courgettes aan. Aantallen op de klok zijn ruim te noemen, het goede weer stimuleert de vraag. Prijzen van alle slasoorten schommelen sterk naargelang het aanbod. In paprika zien ze ten slotte alle kleuren aantrekken, gele paprika is veruit de duurste kleur.

Bron: LAVA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven