Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levensmiddelen in Britse supermarkten krijgen binnenkort milieukeurmerk

Dankzij een nieuw onderzoeksinitiatief zou de Britse consument binnenkort de milieu-impact van levensmiddelen kunnen controleren alvorens ze in zijn winkelkarretje te leggen. Tot nu toe hoeven Britse fabrikanten alleen hun belangrijkste ingrediƫnten te vermelden, en dat is per percentage, niet per hoeveelheid. Wetenschappers hebben dit probleem opgelost door openbare databanken te gebruiken om de samenstelling van duizenden voedingsproducten en de impact ervan te schatten.

Veel consumenten willen weten welke invloed hun wekelijkse voedselinkopen op de planeet hebben, ook al zullen de stijgende prijzen voor de meesten waarschijnlijk een meer directe zorg zijn. Prof. Peter Scarborough van de universiteit van Oxford hoopt dat het onderzoek zal leiden tot een systeem van milieukeurmerken voor de consument, maar hij is van mening dat de impact groter zal zijn als de voedingsindustrie het gebruikt om haar milieuvoetafdruk te verkleinen.

Hij zei dat de voedingsindustrie ook "schreeuwt" om het nieuwe instrument en dat het algoritme al door sommige fabrikanten en cateraars wordt gebruikt om hun maaltijden duurzamer te maken.

Bron: bbc.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: