Levensmiddelen in Britse supermarkten krijgen binnenkort milieukeurmerk

Dankzij een nieuw onderzoeksinitiatief zou de Britse consument binnenkort de milieu-impact van levensmiddelen kunnen controleren alvorens ze in zijn winkelkarretje te leggen. Tot nu toe hoeven Britse fabrikanten alleen hun belangrijkste ingredi├źnten te vermelden, en dat is per percentage, niet per hoeveelheid. Wetenschappers hebben dit probleem opgelost door openbare databanken te gebruiken om de samenstelling van duizenden voedingsproducten en de impact ervan te schatten.

Veel consumenten willen weten welke invloed hun wekelijkse voedselinkopen op de planeet hebben, ook al zullen de stijgende prijzen voor de meesten waarschijnlijk een meer directe zorg zijn. Prof. Peter Scarborough van de universiteit van Oxford hoopt dat het onderzoek zal leiden tot een systeem van milieukeurmerken voor de consument, maar hij is van mening dat de impact groter zal zijn als de voedingsindustrie het gebruikt om haar milieuvoetafdruk te verkleinen.

Hij zei dat de voedingsindustrie ook "schreeuwt" om het nieuwe instrument en dat het algoritme al door sommige fabrikanten en cateraars wordt gebruikt om hun maaltijden duurzamer te maken.

Bron: bbc.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven