Volgende week weer Israëlische granaatappelen in Europa en VS

Het Israëlische granaatappeloogst is weer begonnen en de eerste ladingen zullen naar verwachting volgende week in Europa en de VS aankomen. Yinon Osem, CEO van Edom Fruits: "We hebben tot twee weken langer kunnen wachten met oogsten vanwege een volle markt met nog Peruaanse en Zuid-Afrikaanse granaatappelen." 

"Zo is het seizoen op tijd van start kunnen gaan met een goede kwaliteit, ook vanwege de mooie zomer. Het was niet té warm, wat een vereiste is om het fruit de juiste maatvoering en kleuring te bezorgen. Omdat Peru en Zuid-Afrika nog fruit op de markt hadden, hoefden we niet vroeg te oogsten. Hierdoor konden we nog een tot twee weken wachten tot de granaatappelen volledig rijp waren en die mooie kleur en maten bereikten."

Yinon Osem, CEO van Edom Fruits

"De markten waren eerst nog vol en er was geen plaats voor ons product. Nu verwachten we de eerste bestellingen van klanten die verse granaatappelen willen. We exporteren voornamelijk naar Scandinavië, Frankrijk en Nederland, van waar het opnieuw wordt geëxporteerd naar de rest van het continent. We hebben ook enkele bestellingen uit Rusland. De situatie is er moeilijk, maar Rusland is geen grote klant. Dit is fruit van een hogere prijsklasse en Rusland zoekt goedkoper fruit", legt Osem uit.

Ze verwachten min of meer hetzelfde volume granaatappelen te oogsten als vorig jaar. Israël oogst ongeveer 14.000 ton, waarvan Edom Fruits, gevestigd in Afikim bij de Zee van Galilea, ongeveer 3.000 ton levert.

"We besteden veel aandacht aan de Amerikaanse en Europese markt. In de VS is granaatappel erg in trek. Ze doen daar veel promoties. De dollar was sterker dan de euro, maar ook de Israëlische sjekel is erg sterk en dat is ons grootste obstakel. De wisselkoers is een ramp voor ons", zegt Edom. 

Voor meer informatie:
Yinon Osem
Edom Fruit
Tel: +972 52 5450 783 (Israël)
yinono@edom-fruits.co.il 
Edom Fruits online information


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven