Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biodiesel uit AGF-afval

De bladeren van radijs en zoete aardappel zijn krachtige bronnen voor de productie van goedkope biodiesel uit afval van olie waarin is gekookt, zo hebben een Egyptische hoogleraar en zijn medewerkers aan de Tezpur-universiteit van centraal Assam ontdekt. De ene studie is gericht op de productie van biodiesel uit afgewerkte sojaolie met gebruikmaking van radijsbladeren als basiskatalysator, de andere op de productie van biodiesel uit microalgenolie en afgewerkte bak- en braadolie met gebruikmaking van afgewerkte zoete aardappelbladeren als katalysator.

Khalifa Said H. Eldiehy uit Alexandrië is de hoofdauteur van beide studies. Tot de andere auteurs behoren zijn supervisor Manabendra Mandal van het Department of Molecular Biology and Biotechnology van de universiteit en Dhanapati Deka van het Department of Energy van de universiteit.

Het nieuwe en innovatieve chemische proces heeft de kosten van de productie van biobrandstof aanzienlijk verlaagd, een langetermijn-streven van wetenschappers over de hele wereld, zei Eldiehy.

Er zijn plannen om dit proces van goedkope biodieselproductie op grote schaal toe te passen in Egypte, in samenwerking met de Tezpur Universiteit en de Indiase autoriteiten.

Bron: thehindu.com

Publicatiedatum: