Uit de oude doos: P. Vermaire uitgezwaaid als directeur CVZ

Na een bijna 45-jarige loopbaan in het Zeeuwse veilingwezen heeft de heer
P. Vermaire op 30 juni 1988 officieel afscheid genomen als directeur van de coöperatieve Tuinbouwveiling Zeeland (CVZ). Velen uit de fruitteelt en tuinbouw, beroepsorganisaties en de handel lieten in de grote veilinghal te Kapelle van hun belangstelling blijken en deden hun goede wensen met geschenken vergezeld gaan. CVZ voorzitter W. de Jager wees in zijn toespraak op de verschillende kwaliteiten van de heer Vermaire die in 1943 als jongste bediende bij de veiling Kapelle begon en het tot directeur van de veilingen Kapelle en Terneuzen bracht. In 1985 volgde zijn benoeming tot algemeen directeur van de inmiddels gefuseerde Zeeuwse veilingen.

Op de afscheidsreceptie van de heer P. vermaire kon men ook kennismaken met de nieuwe CVZ-directeur, drs. M. Maerman (midden) en diens echtgenote.

"De heer Vermaire was ervan overtuigd dat de afzet van groenten en fruit in het Zuidwestelijk deel van Nederland alleen toekomst zou hebben op één concentratiepunt. Als deze bundeling van aan- en afvoer niet tot stand zou komen zou de fruitteelt in dit deel van Nederland geen toekomst meer hebben. Het is een grote prestatie om de telers op één lijn te krijgen. De totstandkoming van het nieuwe veilingcomplex in Kapelle mag als een bekroning van deze prestatie worden gezien", aldus de heer De Jager.

Velen uit de fruitwereld namen afscheid van de heer P. vermaire (midden) en diens echtgenote (geheel links)

Ook buiten de veiling toonde de heer Vermaire zich een actief man, onder andere als tuinbouwcorrespondent voor diverse bladen, als bestuurslid van stichtingen op het gebied van ziekenzorg en zette hij zelf een fruitteeltbedrijf op. Maar bovenal heeft de heer Vermaire zich altijd laten kennen als een uitstekend promotor van de fruitteelt en het veilingwezen. Volgens de heer De Jager heeft de Zeeuwse fruitwereld zeer veel aan de scheidende directeur te danken. Verder werd de heer Vermaire nog lovend toegesproken door mr. B. Kroon, voorzitter van het Centraal Bureau van Tuinbouwveilingen in Nederland, de heer Ruinaard namens de Vereniging van Veilingdirecteuren, de heer van Bommel, burgemeester van Kapelle, de heer P. Allewijn namens de handelaren en de Geense namens het veilingpersoneel. De receptie werd opgeluisterd door de Kapelse muziekverenigingen.

Bron: Primeur 01 - Jaargang 03 - 15 juli 1988


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven