Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Fortuna Fruits Continental Rotterdam

In het verleden hebben 7 coöperaties op de Canarische eilanden, vier op het eiland Gran Canaria en drie op het eiland Fuerteventure, een exportorganisatie opgericht Fortuna Fruits. Zij hebben in Engeland een eigen verkooporganisatie. Sinds 1981 hebben ze eveneens een eigen vestiging in Rotterdam, Fortuna Fruits Continental. Medeoprichter is de huidige directeur van FFC de heer Slobbe.

Fortuna Fruits Continental is vooral groot in de tomatenimport. Reeds in het eerste seizoen
1981/82 importeerde het bedrijf een miljoen dozen tomaten. Dit kwantum is thans opgelopen tot 3 miljoen colli. Het bedrijf betrekt zijn tomaten van twee eilanden Gran Canaria en Fuerteventura. Ruim twee derde van de importen komt van Gran Canaria en een derde van Fuerteventura. De tomaten van Fuerteventura worden met schepen overgebracht naar Las Palmas en gaan daar in de koelschepen bestemd voor Rotterdam. 

De heer Kern toont kwaliteitstomaten van NOVY.

De super tomaten van TOVE

Naar de nieuwe rassen, de zogenaamde Long Life tomaten, is goede vraag. Ze zijn langer houdbaar. Dit is erg belangrijk met het oog op het lange vervoer. "Van dit nieuwe ras krijgen we 10 tot 15% van onze totale aanvoer binnen. Het percentage varieert van schip tot schip. Ze hebben een mooie egale glanzende rijpingskleur. Voor dit nieuwe ras maken we gemakkelijk hogere prijzen. Volgend jaar denken we tweemaal zoveel Long Life tomaten binnen te krijgen", aldus de heer Slobbe in 1988.

Tomatenteelt op de Canarische eilanden

"Met de Belgen doen we veel en regelmatig zaken. Het zijn goede afnemers die doorgaans hoge eisen aan de kwaliteit stellen. Daarentegen is de Franse markt erg ongeregeld." De heer Slobbe wil het volgende nog benadrukken: "Met klem wil ik de lezers nog vertellen dat ze de Canarische tomaten moeten beoordelen als 'pura natura', een natuur product, zon gerijpt, smaalvol, en deze komen via een snel en uniek distributiesysteem bij onze afnemers."

Bron: Primeur 09 - Jaargang 02 - 29 januari 1988

Publicatiedatum: