Saveurs du Bout du Monde

Bretons passiefruit heeft geen moeite klanten te vinden

Vincent Elegoet, zaakvoerder van het Franse Saveurs du Bout du Monde, biedt zijn klanten in de groot- en kleinhandel sinds tien dagen passiefruit aan van Bretonse bodem, geteeld in het departement Finistère. "Vorig jaar hadden we symbolische volumes beschikbaar, maar dit seizoen hebben we het areaal verdubbeld."

Dit exotische fruit wordt in kassen geteeld en profiteert van de huidige hoge temperaturen om zich te ontwikkelen. "Bij dergelijke temperaturen wordt de kas uiteraard niet verwarmd. Ze biedt alleen bescherming aan de plant die groeit in een gecontroleerde omgeving. Het passiefruit wordt zonder gebruik van gewasbeschermings-middelen geteeld. De hangende plant bedekt een hele wand van de kas. De teler snoeit de plant één keer en oogst het fruit wanneer het op de grond valt." 

Dit nicheproduct heeft geen moeite om afnemers te vinden. "Het grote voordeel van de lokale teelt is dat het fruit met de steel bij onze klanten aankomt, wat een teken van versheid is. Dit is moeilijk te vinden bij fruit dat een reis van meerdere weken per boot achter de rug heeft. Aan het begin van het seizoen kan het visuele aspect van het fruit misschien nog twijfels opwekken door een gebrek aan homogeniteit, maar de smaakkwaliteit is van meet af aan consistent."

Gember 

En het assortiment exoten zal nog verder uitbreiden, want in de herfst zal Saveurs du Bout du Monde zijn klanten ook gember aanbieden. Gember van Bretonse grond natuurlijk.

Voor meer informatie: 
Vincent Elegoet
Saveurs du Bout du Monde
8, Le Croissant
29250 Plougoulm, Frankrijk
Tel: +33 (0)2 98 29 85 61 
accueil@sbm-web.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.