Ontwikkeling van intelligente tool om optimale rijpheid van avocado te detecteren

Het Spaanse Avocado 360º R&D-initiatief heeft tot doel een systeem te ontwikkelen voor het voorspellen van de optimale rijpheidsgraad van avocado's door gebruik te maken van kunstmatige intelligentietechnieken, waaronder machine learning. Het systeem baseert zich op de analyse van verschillende gegevensbronnen zoals de evolutie van het microklimaat van teeltlocaties, het groeiverloop van het gewas en de waarneming van plagen en mogelijke ziekten. Het gaat om het tweede deel van het multidisciplinaire Evocato R&D-project, dat deze techniek al heeft gevalideerd in laboratoriumomgevingen.

De verbetering van de techniek is gericht op het succesvoller maken van de voorspellingsmodellen door onder meer de kwaliteit te verhogen van de gegevens waarmee het systeem wordt getraind. Dat betekent ook een meer betrouwbare en gebruiksvriendelijke sensorische technologie die de gebruiker hanteert via een mobiele applicatie.

De tool, dat nog in ontwikkeling is, moet de kosten elimineren die verbonden zijn aan de huidige rijpheidsdetectietechnieken, de fruitkwaliteit voor de consument verbeteren, het concurrentievermogen van bedrijven en de agrovoedingssector verhogen en de impact van de teelt op het milieu verminderen.

Het project is een industrieel onderzoeksinitiatief dat wordt gecoördineerd door onTech Innovation, de grootste bedrijfsorganisatie in de digitale economie en de grootste technologische en biotechnologische cluster in Andalusië.

Het wordt gefinancierd door de centrale overheid met Next Generation-fondsen en het instrument wordt getest in bedrijven zoals Grupo La Caña. Nasrids, een bedrijf voor software-productontwikkeling, Industrie 4.0-projecten en Fidelsol, de stichting voor O&O op het gebied van vrije software, nemen ook deel aan het project.

Bron: lavanguardia.com / evocato360.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven