Man breekt record Bhut Jolokia pepers eten

Gregory Foster uit de VS heeft weer een verschroeiend snelheidsrecord verbroken met Ghost-chilipepers, ook bekend als Bhut Jolokia pepers. De liefhebber van chilipepers ging de uitdaging aan en probeerde het record te verbreken van de meeste Bhut Jolokia chilipepers die in één minuut worden gegeten.

In een race tegen de klok slaagde Gregory erin 110,50 g - of 17 - van de waanzinnig hete pepers op te eten om het record te breken. Hij probeerde het record in San Diego, Californië, in een openbaar park, dus de locatie was open voor het publiek.

De Bhut Jolokia chilipeper kan 1 miljoen - of meer - Scoville Hitte Eenheden (SHU) registreren. Dat betekent dat Gregory in één minuut ongeveer 17 miljoen SHU heeft verbruikt. Ter vergelijking, een Jalapeño peper registreert ongeveer 2.500 - 8.000 SHU.

Gregory is altijd dol geweest op pittig eten en kweekt thuis zelfs zijn eigen pepers. Hij heeft decennia lang zijn tolerantieniveau voor pikant eten opgevoerd, en hij kan nu de heetste pepers ter wereld verdragen. "Deze poging was uitsluitend een persoonlijk streven om nog een Guinness Wereldrecord te behalen naast mijn huidige. Ik hou van chilipepers eten en mezelf te overtreffen."

Bron: guinnessworldrecords.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven