Portobello momenteel favoriet op de barbecue

Eind van dit jaar komen alle paddenstoelen bij Albert Heijn uit Nederland

Bij Albert Heijn komen de meeste paddenstoelen van Nederlandse bodem. De portobello is momenteel bij klanten de favoriet vanwege het vele gebruik op de barbecue, zo meldt de retailer. Het hele jaar komen de volgende paddenstoelen van Nederlandse paddenstoelentelers waar Albert Heijn mee samenwerkt in het Beter voor Natuur & Boer-programma: kastanjechampignons en de kleine kastanjechampignons, witte champignons, oesterzwammen, bundelzwammen en de koningsoesterzwam. Eind van dit jaar komen alle paddenstoelen bij Albert Heijn uit Nederland.   
 
Portobello
 
Beter voor-programma 
Albert Heijn heeft langdurige samenwerkingen met ruim 360 vaste groente- en fruittelers, waarvan 14 paddenstoelentelers. Samen investeren ze in smaak, kwaliteit, innovatie, klimaat en biodiversiteit, vaak al generaties lang. De langdurige samenwerking staat centraal, naast afnamegarantie, een gezond verdienmodel en compensatie voor duurzaamheidsinitiatieven waardoor telers met vertrouwen kunnen investeren in een duurzame bedrijfsvoering met zorg voor een beter klimaat, biodiversiteit en de allerbeste kwaliteit en smaak.  


Shiitake

De paddenstoelentelers binnen het Beter voor Natuur & Boer-programma houden zich bezig met duurzame bedrijfsvoering waarbij de nadruk ligt op verbetering van de biodiversiteit en bodem. Ze gebruiken groene stroom, gebruiken 100% LED-verlichting in de bedrijfspanden, frequentieregelaars op ventilatoren en pompen en alle leidingen zijn geïsoleerd. Voor de teler betekent deelname aan het Beter voor-programma een langdurig gezond verdienmodel in elk seizoen, nu en in de toekomst.   


Kastanjechampignon

De ontwikkeling van verschillende Beter voor Natuur & Boer-programma’s is een basis om in 2022 meer producten duurzaam te kunnen aanbieden en nog meer paddenstoelen van Nederlandse bodem op te kunnen nemen in het assortiment. Zo zullen shiitake paddenstoelen eind 2022 ook onder het Beter voor-programma vallen. Zo komen alle paddenstoelen het hele jaar van Nederlandse bodem bij Albert Heijn. 


Oesterzwammen (l) en Shiitake


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven