nadat het een beroep heeft gedaan op NAVO-wapens

Rusland bant Moldavisch fruit

De betrekkingen tussen Rusland en Moldavië verslechteren. In april werden verklaringen afgelegd dat het Russische leger, als onderdeel van de "tweede fase" van de oorlog, volledige controle over Zuid-Oekraïne zou moeten vestigen om de toegang tot Trans-Dnjestrië te verzekeren.

Afgelopen juni heeft Moldavië de NAVO verzocht de mogelijkheid te overwegen om het land van wapens te voorzien. Premier Natalya Gavrilitsa merkte op dat het land vasthoudt aan het beleid van neutraliteit, maar dat dit niet betekent dat het geen rekening zou mogen houden met "nieuwe veiligheidsomstandigheden, uitdagingen en bedreigingen". Volgens haar zijn de wapens die het leger gebruikt verouderd "en is het nu noodzakelijk om een inhaalslag te maken".

Nu heeft Rosselkhoznadzor, de Russische Federale Dienst voor Veterinair en Fytosanitair Toezicht, de invoer van groenten en fruit uit verschillende regio's van Moldavië verboden wegens overtredingen van de quarantainevoorschriften. In maart heeft de regelgever alle beperkingen op de invoer van Moldavische goederen van plantaardige oorsprong in Rusland opgeheven, maar in juli kondigde hij al aan dat hij de oostelijke fruitvlieg en de mediterrane fruitvlieg, alsook bruinrot en jacobskruiskruid in de productie had aangetroffen.

Rosselkhoznadzor waarschuwde eerder dat Moldavië besmette producten blijft leveren. "Ondanks herhaalde kennisgevingen van Rosselkhoznadzor hebben Moldavische collega's onvoldoende maatregelen genomen om te voldoen aan de internationale en Russische fytosanitaire eisen bij de export van groente- en fruitproducten naar Rusland", aldus de dienst.

Bron: news84media.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven