De afgelopen periode is de Chinese knoflookexport blijven stijgen

Na het begin van de periode midden en eind juli was de handel op de knoflookmarkt traag. De handelaren die in de sector inkopen en opslaan zijn niet erg gemotiveerd en de transactieprijs van knoflook in opslag daalt voortdurend.

Volgens internationale gegevens over knoflook bedroeg de totale export van China in juni 2022 190.600 ton knoflook, met een totale exportwaarde van € 184,8 mln. Daarvan bedroeg de hoeveelheid verse of gekoelde knoflook in totaal ongeveer 166.500 ton, een stijging met ongeveer 6,5% ten opzichte van de export van 156.300 ton in dezelfde periode vorig jaar. De totale exportwaarde bedroeg €128,5 mln, een daling op jaarbasis met ongeveer 17,4% in vergelijking met de exportwaarde van € 155,8 mln in dezelfde periode vorig jaar.

Over het geheel genomen blijkt uit de datavergelijking van de afgelopen vijf jaar van 2018 tot 2022 dat de export van verse of gekoelde knoflook in China in juni 2022 in de middenpositie staat. 2022 is het derde jaar sinds de corona-uitbraak en de internationale koopkracht is licht gedaald. De totale export van knoflook in het eerste en tweede kwartaal van 2022 bedraagt ongeveer 843.400 ton, wat 46% vertegenwoordigt van de totale export in 2021.

In het algemeen zijn, onder invloed van factoren zoals de intensivering van de oorlog in Oekraïne en andere internationale conflicten plus de pandemie, de mondiale grondstoffenprijzen gestegen en is het internationale inflatiecijfer gestegen, wat op zijn beurt heeft geleid tot een daling van de internationale koopkracht. De knoflookexport is de afgelopen maanden niet zo sterk gestegen als verwacht.

Volgens voorlopige ramingen zal de hoeveelheid nieuw geoogste knoflook die dit jaar wordt opgeslagen, ongeveer 4,5 mln ton bedragen. Bovendien is er vorig jaar nog ongeveer 700.000 ton knoflook in de opslagplaats achtergebleven. Dit jaar zal de historische hoeveelheid van de knoflookopslag ongeveer 5,2 mln ton bedragen. De feitelijke jaarlijkse binnenlandse afzet en knoflookexport, met inbegrip van gesneden en diverse bewerkte knoflook, komen samen op een totale afzet van ongeveer 3,2 mln ton. Wanneer op 1 april volgend jaar de periode voor koelopslag afloopt, kan ten minste meer dan 2,2 mln ton knoflook niet worden afgezet.

Bron: Baidu News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven