Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exportdiversificatie van Moldavische appelen nog niet zo eenvoudig

Bronnen uit de sector hebben vernomen dat Vladimir Bolea, de nieuwe minister van Landbouw van Moldavië, weet dat er op korte termijn geen alternatief is voor de traditionele markten voor Moldavische appelen. Volgens hem "exporteerden we vroeger ongeveer 95% van onze appels naar de Russische markt", maar is hun export naar Rusland in de eerste helft van 2022 om voor de hand liggende redenen "gedaald tot 70%, maar dit is nog steeds een zeer groot percentage".

Hoewel de Moldavische appelproducenten zich op de Saoedi-Arabische markt hebben begeven en momenteel met de Egyptische regering onderhandelen over preferentiële export van fruit, zijn de Moldavische autoriteiten "op zoek naar nieuwe markten, niet om de bestaande te vervangen, maar om ze aan te vullen."

In hun commentaar op deze verklaringen van het hoofd van het ministerie van Landbouw merken de hoofden van de organisaties van landbouwproducenten op dat het land in het voorjaar en de zomer van 2022 goede resultaten heeft geboekt op het gebied van de diversificatie van de appelexport. Zo werden Moldavische appels in dezelfde periode vorig jaar naar 18 landen geëxporteerd, en dit jaar - naar 28 landen.

Bron: east-fruit.com

Publicatiedatum: