Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Libanese cactusvijgoogst kan 12.000 ton bereiken

Youssef Fayyad, burgemeester van de Zuid-Libanese stad Al-Mari, sprak over het succesvolle cactusvijgseizoen van dit jaar: "Het succesvolle seizoen van dit jaar zal zorgen voor een aanvaardbare opbrengst voor honderden arbeiders, die ongeveer 23 procent van de bevolking in Zuid-Libanon uitmaken en die in de huidige crisis dringend behoefte hebben aan extra inkomsten."

Het oogstseizoen van de cactusvijg begint normaal gezien midden juli en duurt ongeveer twee maanden.

Ismail Amin, directeur van het ministerie van Landbouw in de zuidelijke stad Hasbaya, onthulde dat veel telers cactusvijgen planten als alternatief voor druiven en olijven vanwege hun lage kosten en snelle groei. De plant draagt gewoonlijk vruchten in drie jaar, zonder dat er geploegd, bemest of gesnoeid hoeft te worden.

De Associatie van Landbouwcoöperaties in Zuid-Libanon gaf aan dat de opbrengst dit jaar 12.000 ton zou kunnen bereiken, het meest succesvolle in zeven jaar. Ongeveer 70 procent zou worden verkocht op de lokale markten, terwijl de rest zal worden gebruikt om er olie uit te winnen.

Bron: dailynewsegypt.com

Publicatiedatum: