Hapag-Lloyd LIVE: realtime tracking van standaardcontainers van start in augustus

In april kondigde Hapag-Lloyd aan dat het de eerste rederij ter wereld zou zijn die al haar standaardcontainers zou uitrusten met technologie voor realtime datatransmissie.

Hapag-Lloyd voegde hieraan toe: "Hierdoor kunnen wij binnenkort onze containers over de hele wereld volgen en gegevens over ze verzamelen, om de transparantie voor ons en onze klanten te vergroten.

Zodra de apparaten permanent op onze containers zijn geïnstalleerd, zullen ze in staat zijn om gegevens in realtime door te geven en zo de toeleveringsketens transparanter en efficiënter te maken. Ze zullen bijvoorbeeld locatiegegevens op basis van GPS verstrekken, temperaturen meten en plotselinge trillingen van de container monitoren. In de komende weken zullen we onze containervloot uitrusten met apparaten van het bekende TradeTech-bedrijf Nexxiot AG en vanaf het einde van het jaar ook met apparaten van ORBCOMM, een wereldwijde leverancier van Internet of Things (IoT)-oplossingen.

De massale installatie van tracking devices in onze depots wereldwijd zal eind augustus 2022 beginnen. Ons Hapag-Lloyd LIVE-product zal begin 2023 beschikbaar komen voor standaardcontainers. Dan, tegen eind 2023, zullen we in staat zijn om onze volledige droge containervloot te volgen en zo de digitalisering van de containervaart verder te bevorderen.

De nieuwe technologie zal het voordeel hebben dat we meer overzicht hebben, vertragingen eerder kunnen opsporen, eventuele getroffen klanten automatisch kunnen informeren en de juiste maatregelen kunnen initiëren."

Voor meer informatie: hapag-lloyd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven