Jungheinrich levert 100.000ste lithium-ion heftruck

Jungheinrich heeft zijn 100.000ste heftruck met een lithium-ion accu geleverd. De ETV 216i reachtruck werd samen met 15 identieke trucks geleverd aan het Amazon-magazijn in Leipzig. "De levering van de 100.000ste lithium-ion truck is voor ons bij Jungheinrich een bijzondere mijlpaal, waar we erg trots op zijn. Wij pasten als eerste fabrikant de efficiënte lithium-ion technologie toe en hebben daarmee onze branche voorgoed veranderd", aldus Christian Erlach, Chief Sales Officer bij Jungheinrich.

Lithium-ion accu’s behoren vandaag de dag tot de standaarduitrusting voor emissievrije elektromobiliteit in het magazijn. Ze onderscheiden voornamelijk door hun energiezuinigheid. Een elektrische heftruck met een lithium-ion accu stoot minder dan de helft van de CO2 uit dan een dieselheftruck van dezelfde prestatieklasse gedurende zijn hele levensduur, inclusief fabricage. Door gebruik te maken van elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen kan de CO2-uitstoot van de heftrucks tijdens het gebruik tot met 90% worden verminderd in vergelijking met een verbrandingsmotor. Lithium-ion technologie levert hiermee een bijdrage aan de verduurzaming van de intralogistiek.

De ETV 216i die aan het Amazon-magazijn in Leipzig werd geleverd, is een Jungheinrich POWERLiNE truck. "Wat ontwerp en constructie betreft, maken de POWERLiNE trucks consequent gebruik van alle voordelen van de lithium-ion accu. Ze zijn korter, veiliger en comfortabeler dan alle industriële trucks voor hen. Dit betekent dat ze ook datgene creëren wat het kostbaarst is in het magazijn: ruimte."

Voor meer informatie:
Jungheinrich Nederland
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
0172 44 67 89
info@jungheinrich.nl  
www.jungheinrich.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven