Danny Duijs, Tolpoort Vegetables

"Broccolimarkt in brand, bloemkool blijft op niveau en witlof onder druk”

Tholen - Exceptioneel hoge prijzen momenteel op de broccolimarkt. "De markt staat in brand", vertelt verkoper Danny Duijs van Tolpoort Vegetables. "De broccoli raakt amper de grond, alles wat we oogsten, gaat direct weg." Hij verklaart de marktsituatie hoofdzakelijk door een lagere productie in het Verenigd Koninkrijk. "In Midden-Engeland is er sprake van een flink watertekort en ook in het zuiden is het te warm, daarom halen ze nu hun volumes uit Nederland en Duitsland. Dit leidt tot prijzen tussen de 1,50 en 2 euro per kilo. Dat hebben we in de zomervakantie nog niet vaak gezien. Wij hebben tot op heden voldoende aantallen beschikbaar. De komende weken blijft de productie stabiel."

Ook de afzet van bloemkool is volgens hem de laatste weken redelijk doorgelopen. "Eind vorige week was de verkoop nog echt goed, deze week is het even wat tammer, maar even goed gaan er dagelijks wel een een paar auto's weg. Duitsland en de omliggende landen hebben vanwege de aanhoudende droogte lichtelijke problemen met de productie. Ondanks de zomervakantie en goede temperatuur klagen wij niet en zijn we bij met onze voorraad", vertelt Danny. Inmiddels is ook de eerste Romanesco (zessen en achten) bij Tolpoort Vegetables beschikbaar. "Dit is een wat kleiner product voor ons, maar wel een heel mooi product, waarvan we de komende weken leuke aantallen beschikbaar hebben. Vanaf begin september hebben we ook weer groene bloemkool beschikbaar."

De witlofmarkt verloopt daarentegen dit seizoen moeizaam. "Eigenlijk is de witlofmarkt al maanden ondermaats", constateert de verkoper. Tolpoort Vegetables ging vorig jaar van start met zeventien telers, die met hun areaal van een kleine 2.000 hectare in Nederland en Spanje marktleider in Nederland zijn op het gebied van bloemkool en witlof. "We hebben een brede klantenkring, variërend van supermarkten tot Nederlandse exporteurs, maar we exporteren ook zelf naar bestemmingen als Scandinavië en Zuid-Europa", besluit Danny.

Voor meer informatie:
Danny Duijs
Tolpoort Vegetables
Mob: 06-1545 3833 
dduijs@tolpoort.com 
www.tolpoort.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven