Voorgesteld op meloenbeurs Ferimel

Nieuwe Piel de Sapo-meloen voor de late oogst in Spanje

Ferimel, de al traditionele meloenbeurs voor de Spaanse regio La Mancha die om de twee jaar wordt gehouden in Membrilla, in de provincie Ciudad Real, kon dit jaar rekenen op bijna 50 exposanten, waaronder ook Sakata Seed Ibérica, dat er zijn nieuwste producten voor de meloen-, pompoen- en uienteelt voorstelde. Meer dan honderd telers informeerden zich bij het zaadbedrijf over de Piel de Sapo meloenrassen Grand Bernabéu, San Fermín of San Marcos, de uienrassen Yosemite, Mesnera of Red Radiant en de nieuwe Butternut pompoen die binnenkort op de markt komt. 

Sakata heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om het meloenras Grand Bernabéu voor de teelt in La Mancha aan het grote publiek te presenteren. Joaquín Navarro, hoofd Cucurbitaceae bij Sakata Seed Ibérica, had het over het grote potentieel van dit ras voor de telers van de streek. "Grand Bernabéu is onze nieuwste lancering binnen het Piel de Sapo-segment voor late aanplant in La Mancha. Hij biedt een uitweg voor percelen met vermoeide grond. De sterke punten van deze meloen met een typisch La Mancha-uiterlijk zijn uniformiteit en een uitstekende bewaring."

Sakata wilde ook een ras laten zien dat nog niet op de markt is, maar binnenkort wordt geïntroduceerd: de S2533 Piel de Sapo-meloen. Net als de Grand Bernabéu beschikt hij over de eerder genoemde speciale kracht tegen vermoeide gronden, maar in dit geval is het een meloen voor de vroege aanplant. 

Alhoewel de uienteelt niet centraal staat op deze beurs, is het natuurlijk ook een heel belangrijke activiteit in La Mancha. "Ferimel is vooral een meloenbeurs, maar er komen ook uientelers op af. Daarom wilden we onze voorstellen aanwezig hebben, zodat de telers kennis zouden kunnen maken met ons brede assortiment", vertelt Juan Calero, hoofd Wortel-, Bol- en Bladgewassen bij Sakata. Het zaadbedrijf bestrijkt alle segmenten uien: geel, rood en wit. In deze editie heeft Sakata twee nieuwe rassen gepresenteerd: Mesnera, een ui met een zeer goed rendement en die twee weken eerder rijp is dan z’n belangrijkste concurrent, en Red Radiant, de eerste vroege rode ui die Sakata in La Mancha verkoopt. 

La Mancha is erg belangrijk voor het zaadbedrijf. "We werken nu al 20 jaar samen met en voor de telers in La Mancha. Een teler wil opbrengstzekerheid en onze meloenrassen kunnen dat bieden, naast een uitstekende kwaliteit", zegt Isidoro Chaparro, salesmanager voor het gebied.

Ferimel, een op nationaal vlak reeds belangrijke beurs die op 4, 5 en 6 augustus aan zijn vijfde editie toe was, wordt bezocht door bedrijven uit meerdere Spaanse regio’s waar meloenen worden geteeld, zoals Murcia of de Valenciaanse Gemeenschap. Omdat de vorige editie vanwege de pandemie niet kon worden gehouden en de huidige samenviel met het tienjarig bestaan van de beurs, heeft deze jubileumeditie veel volk op de been gebracht.

Voor meer informatie: sakataiberia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven