Vierde kwartaal bijzonder dynamisch

Omzet 2021-2022 Bonduelle +1,8%

De omzet van de Bonduelle-groep voor het boekjaar 2021-2022 bedraagt 2.891,7 miljoen euro (zonder het effect van IFRS 5) tegen 2.778,6 miljoen euro vorig boekjaar, een stijging met +1,8% op vergelijkbare basis, met inbegrip van de Noord-Amerikaanse activiteiten in conserven en diepvries die op 30 juni 2022 werden verkocht. In een context die werd verstoord door de coronacrisis, moeilijke weersomstandigheden, geopolitieke spanningen en de gevolgen daarvan, heeft de groep opnieuw getoond dat ze extreem veerkrachtig is.

Tot 2.891,7 miljoen euro zijn de inkomsten van de groep (zonder het effect van IFRS 5), met inbegrip van de activiteiten met een lange levensduur in Noord-Amerika, met +1,8% gestegen op vergelijkbare basis en met +4,1% op gerapporteerde basis (zonder het effect van IFRS 5) over het boekjaar 2021-2022 (1 juli 2021 - 30 juni 2022).

De wisselkoersschommelingen hadden dit jaar een gunstig effect van +2,3% op de groei van de groep, onder meer door een aanzienlijke opwaardering van de Amerikaanse en Canadese dollar. Het vierde kwartaal vertoonde een forse groei van +4,5% op vergelijkbare basis en van +9,1% op gerapporteerde cijfers (zonder het effect van IFRS 5), aangedreven door het dynamisme van de foodservice-activiteiten in Europa en Noord-Amerika, die het niveau van vóór de crisis benaderden, gekoppeld aan gunstige vergelijkingen wegens het gebrek aan producten in het vorige boekjaar.

De omzet van de Zone Europa, die 46,9% van de activiteit in het boekjaar 2021-2022 vertegenwoordigt (het effect van IFRS 5 buiten beschouwing gelaten), vertoont een sterke groei van +6,7% op gerapporteerde cijfers en van +6,9% op vergelijkbare basis. De merkverkopen in de retail stegen met ongeveer 4%, wat vooral voor Cassegrain resulteerde in een stijging van het marktaandeel, zowel in volume als in waarde, in overeenstemming met de strategie van de groep. De activiteiten van de foodservice, hoofdzakelijk diepvries en verse producten, zijn met meer dan 30% gegroeid, hetgeen meer is dan het tempo van het herstel van de markt, waardoor het activiteitsniveau opnieuw dicht in de buurt komt van dat van vóór de Covid-periode.

Met een omzet van C$ 989 miljoen voor het boekjaar 2021-2022, legt deze activiteit zich toe op de verwerking en commercialisering van geconserveerde en diepgevroren groenten in de Verenigde Staten en Canada, in de retailsector en de foodservice, met private labels, merken van derden en eigen merken zoals Arctic Gardens en Del Monte. Dankzij deze operatie kan de groep haar activiteiten verder ontplooien in overeenstemming met haar strategische prioriteiten en het streven naar duurzame groei. De verkoop, waarvan de netto-opbrengst zal worden bepaald op basis van de jaarrekening op de datum van de transactie, die momenteel wordt voorbereid, zal worden opgenomen in de jaarrekening van de Bonduelle Groep voor het jaar dat eindigt op 30 juni 2022.

Voor meer informatie:
Bonduelle
La Woestyne 59173
Renescure, Frankrijk
bonduelle.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven