Sterke netto-omzet Q2 2022 voor Fresh Del Monte te midden van ongekende kostendruk

Fresh Del Monte Produce Inc. heeft de financiële resultaten voor het tweede kwartaal eindigend op 1 juli 2022 gerapporteerd. 

"We hebben een sterke netto-omzet gerealiseerd in het tweede kwartaal. Het is al het vijfde opeenvolgende kwartaal van netto-omzetgroei, wat de veerkracht van ons iconische merk aantoont. Onze netto-omzet steeg met $ 70 miljoen als gevolg van noodzakelijke prijsacties. Er werd groei gegenereerd in de meeste productcategorieën", zegt voorzitter en CEO Mohammad Abu-Ghazaleh. 

"We blijven opereren in een van de meest volatiele en onzekere macro-economische omgevingen van de recente geschiedenis. Als gevolg hiervan stegen de kosten van de verkochte producten met
$ 100 miljoen, gedreven door brede inflatie, supply chain issues en logistieke uitdagingen. Ondanks die tegenwind genereerden we positieve inkomsten en hielden we ons schuldensaldo in lijn met dat van vorig jaar. We konden een sterke kasstroom uit de bedrijfsactiviteiten genereren en ook onze dividenduitkering voortzetten."

"We boeken vooruitgang en ik heb ook vertrouwen in de toewijding van ons team om winstgevende verkopen te blijven realiseren. We zijn van plan dat te doen door ons te concentreren op de belangrijkste elementen van onze duurzame groeistrategie: organische expansie, productinnovatie, investeringen in technologie, best-in-class klantrelaties en duurzaamheid", gaat Abu-Ghazaleh verder.

De netto-omzet voor het tweede kwartaal van 2022 steeg met $ 70,3 miljoen of 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De toename van de netto-omzet kwam er mede door de wegens inflatie gestegen prijzen. De stijging werd gedeeltelijk tenietgedaan door de negatieve impact van wisselkoersschommelingen, voornamelijk ten opzichte van de yen en de euro in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Toch werd die negatieve impact van de wisselkoersschommelingen gedeeltelijk verzacht door de valutahedges van het bedrijf.

De brutowinst voor het tweede kwartaal van 2022 bedroeg $ 80,7 miljoen, tegenover $ 110,0 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Ondanks een hogere netto-omzet werd de brutowinst nog steeds negatief beïnvloed door de meerlaagse kostendruk in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Hogere kosten over de hele linie, waaronder kosten van verpakkingsmaterialen, meststoffen, zee- en wegtransport, brandstof en arbeid, knabbelden aan de hogere netto-omzet.

Het bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal van 2022 bedroeg
$ 34,3 miljoen, vergeleken met $ 59,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg $ 33,4 miljoen, vergeleken met $ 60,6 miljoen in dezelfde periode van 2021. De daling van het bedrijfsresultaat was voornamelijk het gevolg van een lagere brutowinst, gedeeltelijk gecompenseerd door lagere administratieve en advertentiekosten.

De voorziening voor inkomstenbelastingen voor het tweede kwartaal van 2022 bedroeg $ 4,9 miljoen, vergeleken met $ 4,8 miljoen in dezelfde periode vorig jaar, toen er een positief effect was van onder meer een voordeel van $ 0,8 miljoen in verband met de Coronavirus Aid, Relief and Economic Security (CARES) Act.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
Ana Miranda
Fresh Del Monte Produce Inc.
Tel: +1 305-520-8433 (VS)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven